Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

У Слов'янську відкрили меморіальну дошку загиблому герою АТО [12 листопада 2020  13:34]

12 листопада у загальноосвітній школі № 15 відбулось вшанування пам'яті та відкриття меморіальної дошки на честь старшого сержанта Збройних сил України Колосовського Миколи Миколайовича, який був випускником цієї школи 1993 року. На заході були присутні керівництво міста, бойові побратими, родина та просто небайдужі люди.

10 червня 2015 року Микола Колосовський був мобілізований до лав Збройних сил України. Він став на захист своєї Батьківщини, бо відчував душевну потребу захищати свою країну. Старший сержант Колосовський Микола Миколайович-командир бойової машини, командир 1 механізованого відділення 1 механізованого взводу 6 механізованої роти 2 механізованого батальйону. Микола нікому не відмовляв у допомозі, товариші по службі знали його, як уважного турботливого командира, справжнього, вірного товариша.

18 серпня 2016 року біля першої години ночі Микола знаходився на опорному пункті біля селища Троїцьке. Під час обстрілу, до окопу, де він знаходився, потрапили мини. Множинні наскрізні та сліпі поранення тіла бійця призвели до смерті.

Колосовський Микола Миколайович Указом Президента України 25 листопада 2016 року посмертно нагороджений орденом “За мужність” III ступеню.

З промовою перед присутніми виступили бойовий побратим, а також заступник міського голови Юрій Підлісний, після чого він разом з тіткою Героя Зоєю Колосовською відкрили меморіальну дошку.

Завершився захід хвилиною мовчання за загиблим, покладання квітів та виконанням Гімну України.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua