Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Слов’янський полігон готується до біологічного етапу рекультивації [06 листопада 2020  15:41]

У Міжнародний день захисту екології в зонах збройних конфліктів. Що відмічається 6 листопада, міський голова Слов’янська Вадим Лях відвідав закритий полігон побутових відходів. Тут, нагадаємо, завершився перший етап рекультивації. Вже створено багатофункціональний захисний шар з щебеню, спеціальної плівки та грунту. Зараз колишнє звалище нічим не відрізняється від навколишнього пейзажу. Повністю зник специфічний сморід, загоряння. 

Як тільки дозволять технологічні умови, розпочнеться другий етап рекультивації - біологічний. На колишній полігон буде завезений родючий грунт і висаджено дерева з чагарниками. Частину території планується віддати під створення заповідної ділянки донецькому степу з ендемічними травами. 

Нагадаємо, що Слов'янськ став одним з двох міст сходу України, яким вдалося виграти і реалізувати проект з рекультивації полігону побутових відходів. На нього з обласного екологічного фонду було виділено 102 млн грн. 

«Цікаво спостерігати, як змінилися проблеми і побажання місцевих жителів. Ще пару років тому тема була одна - врятуйте від звалища. Тим більше, що воно катастрофічно наближалося до приватного сектору. Тепер людей хвилюють ті ж питання, що й усіх інших слов’янців - вибір постачальника газу, ремонт доріг, освітлення вулиць, благоустрій території», - говорить Вадим Лях. 

Він пообіцяв людям, що ці питання обов'язково будуть вирішені найближчим часом.

 


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua