Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Біля Слов’янської міської ради демонстрували пересувні лабораторії, які можуть мобільно моніторити стан повітря та води у місті. [04 березня 2020  17:15]

Пересувні лабораторії були закуплені Департаментом екології та природних ресурсів Донецької ОДА і мають можливості моніторингу повітря та води по декільком показникам. Перевірку мобільні комплекси можуть здійснювати як з певною частотою, так і у разі екстреної потреби. Словянська міська рада вже протягом двух років користується послугами такої мобільної лабораторії.

Результати моніторингу можна отримати прямо на місці, автомобілі облаштовані необхідними комп’ютерними технологіями. Надалі мобільна лабораторія передає результати до державної Краматорської лабораторії спостереження за забрудненням атмосферного повітря, яка може видати сертифікований висновок. Результати вимірів аналізуються відділом екології та природних ресурсів сумісно з спеціалістами, при наявності перевищень визначаються джерела забруднення та приймаються відповідні заходи реагування.

За словами міського голови Вадима Ляха, такі перевірки можна проводити раз на квартал у різних районах і викладати результати моніторингу на сайті Слов’янської міської ради.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua