Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Інформація щодо роботи житлової комісії з обліку внутрішньо переміщених осіб та надання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщеним особам  [04 лютого 2020  15:35]

Виконком Слов’янської міської ради своїм рішенням від 20.11.2019 року №2221 утворив житлову комісію з обліку внутрішньо переміщених осіб та надання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщеним особам (далі Комісія). Комісія утворена як постійно діючий орган з метою громадського контролю за обліком та розподілом такого житла. Досі в м. Слов’янську, як і скрізь по Україні, внутрішньо переміщених осіб (далі ВПО) на квартирний облік не приймали, бо для цього не було законних підстав. Ухвалена 26 червня 2019 року Постанова Кабінету Міністрів України №582 «Про затвердження Порядку формування фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб і Порядку надання в тимчасове користування житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб» змінила це становище. Відтепер для ВПО запроваджено окремий квартирний облік. Станом на 04.02.2020 року до Слов’янської міської ради з питання прийняття на квартирний облік для надання житлових приміщень для тимчасового проживання звернулося 22 родини, які перебувають на обліку як ВПО в Управлінні соціального захисту населення Слов’янської міської ради. 

07.02.2020 року на засідання виконкому Слов’янської міської ради буде розглянуто питання щодо включення до фонду житла для тимчасового проживання десяти квартир придбаних до комунальної власності територіальної громади м. Слов’янська. Згідно п. 22 Порядку формування фондів житла для тимчасового проживання ВПО, затвердженого Постановою КМУ від 26.06.2019 року №-582 та п.15 Положення про житлову комісію з обліку внутрішньо переміщених осіб та надання житлових приміщень для тимчасового проживання ВПО, затвердженого рішенням виконкому від 20.11.2019 року №2221 у разі надходження до фондів житла для тимчасового проживання ВПО та членам їх сімей житлових приміщень, Комісія протягом п’яти робочих днів з дня надходження такого житла зобов’язана провести засідання з питання надання житла ВПО. На засіданні Комісії мають право бути присутніми особи та члени їх сімей, щодо яких вирішується питання про взяття на облік та розподіл житлових приміщень. Дата та місце проведення засідання Комісії буде доведена до відома громадськості шляхом оприлюднення на офіційному веб-сайті Слов’янської міської ради. 

Додатково повідомляємо, що перелік документів щодо прийняття на облік для отримання житла для тимчасового проживання розміщено на офіційному сайті Слов’янської міської ради у розділі ЦНАП - адміністративні послуги.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua