Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

У Слов'янську відкрили центр допомоги постраждалим від домашнього насильства  [12 січня 2022  15:14]

У Слов'янську почав працювати офіс спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Його відкриття відбулося 12 січня. Участь в заході взяли заступниця голови ДонОДА Юлія Костюніна та керівник Слов'янської міської ВЦА Вадим Лях.

Заклад знаходиться на вулиці Батюка, 12. Раніше спілкуватися з постраждалими від домашнього насильства доводилося прямо у Центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді міської ВЦА, до складу якого входить спеціалізована служба. Це було дуже незручно — як для відвідувачів, так і для працівників.

“Як правило, люди соромляться звертатись до фахівців з такою делікатною проблемою, як домашнє насильство. Тому дуже важливо мати окреме приміщення, де працюють спеціалісти лише цього напрямку та немає інших відвідувачів”, - зазначив Вадим Лях.

Відкриття офісу у Слов'янську стало можливим завдяки отриманню державної субвенції. Він став третім у Донецькій області, де загалом планується створити 9 таких закладів.

Спеціалізована служба первинного соціально-психологічного консультування працює у Слов'янську вже декілька місяців. Звертатись до неї можуть всі, хто постраждав від домашнього насильства та потребує допомоги. Це може бути як фізичний, так і психологічний вплив з боку родичів або співмешканців.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua