Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Коли оптимізовані рейси повернуться до звичного графіку [10 вересня 2021  13:37]

Через карантинні обмеження та ремонтні роботи на мосту через річку Казенний Торець перевізники, що працюють у Слов’янську, провели оптимізацію роботи громадського транспорту. 

Про це йшла мова на пресконференції, яку провів керівник Слов’янської міської ВЦА Вадим Лях 10 вересня. У заході також приймали участь начальник відділу транспорту та зв’язку Римма Макієнко та керівники підприємств, що здійснюють перевезення пасажирів. 

Зазначимо, що на теперішній час склалася наступна ситуація щодо оптимізації роботи міського громадського транспорту: 

  • тимчасово не працює маршрут №5 «Семенівна - Залізничний вокзал»;
  • маршрут №12 «вул. Лисичанська - Залізничний вокзал» тимчасово об'єднаний з маршрутом №6 « Хімік - Залізничний вокзал»;
  • тимчасово не працює маршрут №14а «Автостанція - вул. Ставропольска»;
  • за маршрутом № 19а «Соболівка – Залізничний вокзал» автобус здійснює до Соболівки тільки 3 ранкових і один вечірній рейси. Інші рейси виконуються до зупинки «Цілинна»;
  • маршрут №18 «вул. Ставропольська – Залізничний вокзал» тимчасово об'єднаний з маршрутом №16 «Молочар – Залізничний вокзал» і маршрутом № 14а «Автостанція - вул. Ставропольська». 

Як зазначають перевізники, ці заходи дозволяють зменшити собівартість надання транспортних послуг. 

Останній раз тарифи на пасажироперевезення змінювалися у Слов’янську ще на початку 2019 року. За цей час відбулося різке підвищення ціни на паливно-мастильні матеріали, запасні частини, мінімальної заробітної платні, електроенергії та ін. 

Більше того, Слов’янськ залишається одним з небагатьох міст Донеччини, де проїзд коштує 6 грн й 4 грн у автобусах та тролейбусах відповідно. Саме тому перевізники вийшли з пропозицією підняти тарифи. Попереду слов’янців чекають громадські обговорення з цієї теми. 

Але поки що тарифи залишаються незмінними. Тому рейси будуть курсувати з вищезгаданими обмеженнями. Вони повернуться до звичного графіку тільки після підняття вартості проїзду. 

“Деякі з маршрутів будуть відновленні після того, як почнеться рух транспорту через відремонтований міст — незалежно від ціни за проїзд. На мосту вже укладають асфальтове покриття”, - пояснив очільник громади. 

Додамо, що, крім цього, на пресконференції підіймалися питання роботи транспорту на День міста, можливості залучення нових автобусів, проїзд пасажирів пільгових категорій, тощо.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua