Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Кількість випадків захворювань на коронавірус зростає протягом місяця [06 квітня 2021  15:58]

Чотириста два лабораторно підтверджених випадки захворювання на COVID-19 виявлено у Слов’янську за останній тиждень. Коефіцієнт виявлення складає 49,4%. Про це на прес-конференції 6 квітня повідомила начальник відділу охорони здоров’я Олена Джим. 

Усього в Слов’янську у поточному році зафіксовано 2159 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції. 106 з тих, хто захворів — діти, 86 — медичні працівники. 

Наразі продовжують хворіти 829 людей, у тому числі — 24 медпрацівників. В інфекційне та терапевтичне відділення Слов’янська госпіталізовані 73 пацієнти. 

Зазначимо, що у поточному році 42 випадки захворювання, на жаль, закінчився летально. 26 пацієнтів серед померлих — особи, старші за 60 років із супутніми захворюваннями. 

Додамо, що зараз на самоізоляції перебувають 2193 мешканці міста. Крім інфікованих, у це число входять ті, хто контактував із хворими, прибув із-за кордону та члени їхніх родин. 

Також за останній тиждень проведено 831 забір біологічного матеріалу для обстеження методом ПЛР. 

Крім того, станом на сьогодні 190 мешканців міста проходять лікування з приводу пневмонії. 73 з них знаходяться у стаціонарі лікарень, інші лікуються амбулаторно. Всі вони обстежені методом ПЛР. 

Зазначимо, що всього за поточний рік діагноз “пневмонія” було поставлено 587 містянам. 

Звертаємо увагу, що у цьому році лікувальні заклади міста отримали гуманітарну допомогу у вигляді засобів індивідуального захисту та дезинфекції, медапаратури, кисневих концентраторів на суму 1345,9 тис. грн. 

Додамо також, що у місті розпочата вакцинація проти коронавірусу вакциною AstraZeneca (COVISHIELD). Наразі вакциновано 180 осіб.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua