Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Тролейбус до Билбасівки має поїхати вже влітку  [17 лютого 2021  13:21]



Міський голова Вадим Лях 17 лютого провів брифінг з питань роботи громадського транспорту. В ньому також взяли участь начальник профільного відділу Рима Макієнко та керівник Слов’янського тролейбусного управління Сергій Іванченко. На брифінгу піднімалися теми впровадження нових тролейбусних ліній та тарифів у маршрутах, що з’єднують Слов’янськ і селища, які увійшли до ОТГ. 

Очільник міста пояснив, що наразі приміські маршрути працюють за договорами, які перевізники укладали з областю. Термін їхньої дії завершується у жовтні. 

“Багато хто вважає, що все можна змінити самим розпорядженням міського голови. Але це не так”, - говорить Вадим Лях. 

Зараз міська влада займається розробкою регуляторних актів, які дозволять профільним службам самостійно проводити конкурси на приміські маршрути і впливати на умови перевезень. З дотриманням усіх законодавчих норм, ця робота триватиме ще близько півроку. 

Що стосується нових тролейбусних маршрутів, серед найбільш затребуваних населенням фігурують Билбасівка, Мирне, котельно-механічний завод (стадіон ім. Ю. Скіданова), станція Словкурорт. 

За словами начальника СТрУ, технічно можлива реалізація усіх цих проєктів. Але — не одночасно. 

“Для задоволення всіх запитів знадобиться 6 тролейбусів з автономним ходом. Ми, з урахуванням того, що на підході з Дніпра, маємо тільки три. Але розробляємо паспорти для кожного маршруту — з прицілом на майбутнє. Разом з поліцією визначаємо, які потрібні дорожні знаки, де будуть зупиночні пункти та заїзні кишені”, - говорить Сергій Іванченко. 

За словами міського голови, поки що планується запуск двох маршрутів — до Билбасівки-2 й стадіону ім. Скіданова. Їх можна запровадити без утисків маршруту №5Б. 

“До Билбасівки-2 плануємо відправити тролейбус вже влітку. Туди і назад на автономному ходу - 12 км. Це максимальна відстань. Адже для нормальної роботи тролейбус не можна розряджати повністю, 30% заряду повинно залишатися”, - пояснює Вадим Лях.
 
Що стосується інших маршрутів, їхнє впровадження стане можливим, коли, після закінчення робіт з відновлення тролейбусного руху до Семенівки, туди поїде звичайний електротранспорт.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua