Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Думають, що комунальне господарство, насправді - освіта: як розподіляються кошти місцевого бюджету [15 вересня 2020  16:51]

Більше за все грошей з місцевого бюджету витрачається на житлово-комунальне господарство. Так, згідно з дослідженням, що було проведене USAID, вважає переважна більшість слов’янців. Цими даними міський голова Вадим Лях поділився під час прес-конференції 15 вересня.

Дослідження проводилося у межах програми з визначення того, наскільки мешканці українських міст зацікавлені у питаннях розподілу місцевих бюджетів.

Як виявилося, слов’янці впевнені, що місцеві гроші розподіляються у такому порядку: комунальне господарство, дороги, освіта, соціальний захист, громадський транспорт, охорона здоров’я, фізкультура та спорт і культура. 

Насправді, як пояснив міський голова, найбільша частина грошей місцевого бюджету витрачається на освіту. Далі йде соціальний захист, охорона здоров’я і нарешті ЖКХ.

“При децентралізації у міському бюджеті залишається більше коштів. Але витрати теж ростуть. Наприклад, витрати на освіту полягають, перш за все, у зарплатах працівників, оплаті комунальних послуг, утриманні споруд, тощо. Раніше на це ми отримували субвенції держави. Але з кожним роком доля мiсцевого бюджету у цьому пунктi витрат збiльшується”, - зазначив очільник міста.

За його словами, все, що робиться у плані інвестиційних проєктів, місто само забезпечити не взмозі. Для цього потрібно залучати додаткові кошти. І це — прямий обов’язок та заслуга керівника громади.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua