Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

З 1 вересня починає працювати механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги «пакунок малюка» [15 вересня 2020  16:23]

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744 «Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»» Міністерство соціальної політики України з 1 вересня 2020 року розпочинає реалізацію пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», яким передбачено надання замість натуральної допомоги цільової грошової компенсаційної виплати. 

Постановою передбачено запровадження цільової грошової компенсаційної виплати у розмірі 5000 гривень. 

Для цього у АТ «КБ «ПриватБанк» громадянам, у яких народилась дитина, відкривають рахунок із спеціальним режимом використання та видають їм спеціальну соціальну картку. Для відкриття рахунку паспорт та ідентифікаційний номер.

Батьки дитини можуть звернутися за зазначеною компенсацією протягом 12 місяців з дати народження дитини та самостійно протягом року витратити кошти грошової компенсації виключно для придбання дитині одягу, взуття, засобів гігієни та догляду, текстилю, іграшок, засобів гігієни для породіль. 

Відповідно, батьки новонароджених звертаються до АТ «КБ «ПриватБанк» для відкриття рахунку, а потім до Управління соціального захисту населення батьки подають заяву з необхідними документами. 

До Управління соціального захисту батьки надають документи що посвідчують особу та:

  • Заяву (форма якої визначена Постановою)
  • Копію свідоцтва про народження дитини
  • Довідку з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»
  • копію ідентифікаційного номеру

Увага! У заяві необхідно вказувати реквізити спеціального рахунку «ПриватБанку». 

Детальніше https://www.upszn.gov.ua та https://www.msp.gov.ua/ 

Покроковий алгоритм дій одержувачів допомоги додається.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua