Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

У Слов'янську вшанували жертв голодомору-геноциду 1932-1933 [25 листопада 2019  16:43]

23 листопада 2019 року в День пам'яті жертв голодоморів у місті відбулась низка пам'ятних заходів.

О 10.00 годині відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів до пам'ятного знаку “Жертвам голодоморів в Україні”. В заході взяли участь представники органів місцевого самоврядування, СБУ, ЗСУ, НГУ, НПУ, громадськості, ЗМІ.

Молебень за замордованими голодом українців провів настоятель ХРАМУ ВСІХ СВЯТИХ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ ієромонах Владислав Кабанець.

До присутніх з промовою звернулися заступник міського голови Юрій Підлісний, голова Слов'янського міського об'єднання Всеукраїнського Товариства “ПРОСВІТА” імені Тараса Шевченка Ольга Краснощок.

Учасники заходу вшанували пам’ять мільйонів співвітчизників, які стали жертвами голодоморів в Україні хвилиною мовчання та пом'янули шматочком хлібу. Наприкінці заходу присутні поклали квіти і колосся пшениці з чорними стрічками до пам'ятного знаку.

О 16:00 годині у вікнах Слов'янської міської ради та на площі Соборної були запалені “вогники пам'яті”. Таким чином міська рада та мешканці міста приєднались до загальнонаціональної хвилини мовчання та акції «Запали свічку пам'яті». 


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua