Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Слов'янська міська рада, виконавчий комітет, депутатський корпус висловлюють щирі співчуття рідним і близьким Усачева Семена Івановича [11 листопада 2019  13:39]



Слов'янська міська рада, виконавчий комітет, депутатський корпус висловлюють щирі співчуття рідним і близьким Усачева Семена Івановича , який пішов з життя 10 листопада 2019 року на 94 році життя.

Семена Івановича Усачева називали живою легендою не тільки в Слов'янську, але і на всій території колишнього Радянського Союзу. Це він, молодий солдат, розписався в День Перемоги на рейхстазі і був зображений на листівці, яка колись мільйонним тиражем розійшлася по всій величезній країні. Свій бойовий шлях він почав у 1943 році в боях під Таганрогом, дійшов до Севастополя, по шляху потрапляв кілька разів в оточення, дивом вижив. Був поранений і продовжив битися артилеристом-зв'язківцем під Гомелем і в складі 56-ї артилерійської дивізії дійшов до Берліна.

Відійшла у Вічність хоробра, розсудлива і добра людина, справжній патріот рідного краю і знавець його історії. Ветеран часто розповідав школярам Слов'янська та всім охочим послухати, про те, як воював, приділяючи увагу національно-патріотичному вихованню молодого покоління.

Місто зазнало непоправної втрати, але світла пам'ять про нього назавжди залишиться в серцях слов`янців.

Ми сумуємо разом з близькими і рідними. Нехай земля буде йому пухом. 


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua