Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

6 державний пожежно-рятувальний загін Головного управління ДСНС України у Донецькій області звертається до громадян  [18 жовтня 2019  10:36]

Піротехнічні розрахунки ДСНС України у Донецькій області щодня проводять роботи щодо очищення території області від вибухонебезпечних предметів. 

Зважаючи на сезон масового збору грибів на території Слов’янського району, 6 державний пожежно-рятувальний загін Головного управління ДСНС України у Донецькій області звертається до громадян бути вкрай обережними та уважними під час лісових прогулянок та збору грибів. Адже, в лісових масивах Донеччини продовжують виявляти вибухонебезпечні знахідки. 

Так, 16 жовтня о 08:40 до диспетчера ДСНС надійшло повідомлення про виявлення громадянином під час збору грибів в лісовому масиві за межами м.Святогірськ, у лісі, приблизно 1 км від житлового секторуартилерійський снаряд калібром 75 мм часів Другої світової війни. 

Громадянин сповістив по мобільному телефону про виявлену вибухонебезпечну знахідку та чекав на допомогу рятувальників. Диспетчер Служби порятунку направив до місця події піротехнічний розрахунок ДСНС. 

Знахідка була вилучена піротехнічною групою ДСНС для подальшого знешкодження. 

Від подібної знахідки не застрахований ніхто. А найти «небезпечну іграшку» можна на відпочинку в лісі, на власному городі та навіть на вулицях міста. Тому фахівці Служби порятунку систематично проводять інформаційно-роз`яснювальні бесіди, щодо безпечної поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів. Також рятувальники нагадують дорослим про необхідність постійно проводити роз`яснювальні бесіди з дітьми, тому що під час прогулянок або ігор на свіжому повітрі діти можуть випадково натрапити на небезпечну знахідку, заподіяти шкоду собі та оточуючим. 

Фахівці Служби порятунку звертаються до громадян! При виявленні підозрілих предметів потрібно негайно відійти на безпечну відстань та повідомити про небезпечну знахідку за телефоном «101»! 


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua