Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Увага! Спалювати залишки сухої рослинності заборонено! [13 серпня 2019  11:15]

Шановні мешканці міста Слов’янська! Відділ екології та природних ресурсів Слов’янської міської ради повідомляє, що в результаті посушливої вітрової погоди, яка значно підвищує пожежну небезпеку, на території міста та району почастішали випадки пожеж.

Тому, привертає увагу, до проблеми спалювання рослинних залишків та сухої трави на полях, смугах відводу доріг, лісосмугах, на схилах ярів, що є надзвичайно шкідливим для здоров'я людей та екологічного стану, зокрема призводить до забруднення атмосферного повітря та погіршення родючості ґрунтів, порушенням стабільності екосистеми, непоправних наслідків і багатотисячних збитків.

Під час паління разом з димом у повітря вивільнюються пестициди та радіонукліди, накопичені рослинами протягом року.

З приводу цього, відділ екології та природних ресурсів нагадує, що згідно Законів України «Про охорону атмосферного повітря», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про благоустрій у населених пунктах», Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, спалювання сухого бур’яну, стерни та інших видів рослинних відходів заборонено і тягне за собою наступну адміністративну відповідальність:

 • за ст. 77-1 КУпроАП

 - на громадян накладається штраф у розмірі 10-20 неоподатковуваних мінімальних доходів на суму 170-340 грн.,

 - на посадових осіб 50-70 неоподатковуваних мінімальних доходів на суму 850-1190 грн.;

  • за ст. 152 КУпроАП

 - на громадян накладається штраф в розмірі 20-80 неоподатковуваних мінімальних доходів на суму 340-1360 грн.,

 - на посадових осіб і суб’єктів підприємницької діяльності 50-100 неоподатковуваних мінімальних доходів на суму 850-1700 грн.

Тому, закликаємо кожного мешканця нашого міста неухильно дотримуватись правил пожежної безпеки та недопущенню самовільного випалювання сухої природної рослинності та її залишків, вжиття додаткових заходів із запобігання виникнення пожеж та оперативного реагування.

Про всі незаконні порушення природоохоронного законодавства України в частині спалювання залишків сухої рослинності Ви можете звернутись за телефоном «гарячої лінії» 095-520-16-37 (Державна екологічна інспекція у Донецькій області) для відповідного реагування.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua