Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Інформація про роботу Управління економічного та інвестиційного розвитку за період з 26 березня по 15 квітня 2019 року [15 квітня 2019  15:33]

Працівниками відділу розвитку територій та туризму управління економічного та інвестиційного розвитку Слов’янської міської ради за період з 26 березня по 15 квітня 2019 року :

В рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру за підтримки Європейського Союзу у м. Святогірську відбулось навчання з основ краудфандингу, копірайтингу та дизайну, спеціалісти відділу розвитку територій та туризму взяли активну участь у зазначених вище модулях.

Проводилась активна робота по інформуванню представників малого та середнього бізнесу щодо Соціальної Академії на акселераційну програму для соціальних стартапів, проекту “Зміцнення самозабезпечення переміщених осіб та громад, що постраждали від конфлікту в Україні”.

Спеціалісти відділу прийняли участь у засіданні депутатської комісії міської ради з питань економічної політики, бізнесу, бюджету та фінансів, на якій заслухано доповідь про звіт виконання Прогарами малого і середнього бізнесу м. Слов'янська на 2017-2018 рр. за 2018 рік.

Розпочата робота щодо прийому заявок та документів претендентів на звання “Підприємець року” за різними номінаціями.

На постійній основі спеціалістами відділу надавалися методичні рекомендації щодо написання бізнес-планів для суб'єктів господарювання міста, які мають бажання прийняти участь у конкурсному відборі проектів на отримання, яких буде надаватись фінансова підтримка та методична допомога для розробників проектів регуляторних актів щодо написання аналізу регуляторного впливу до відповідних проектів рішень.

Підготовлені проекти рішень на позачергові засідання виконкому та сесії міської ради щодо внесення змін до «Програми економічного і соціального розвитку м. Слов’янська на 2019 рік та основні напрями розвитку на 2020-2021 роки».

Підготовлені проекти рішень на засідання виконкому та сесії міської ради щодо внесення змін до «Програми економічного і соціального розвитку м. Слов’янська на 2019 рік та основні напрями розвитку на 2020-2021 роки».

Протягом звітного періоду відділом інвестицій, енергоефективності та зовнішніх відносин:

Проектом Європейського Союзу «Угода мерів – Схід» проведено публічний захід на тему планування та управління проектами на муніципальному рівні в рамках Планів дій сталого енергетичного розвитку та клімату. Однією із ключових тем є аналіз внутрішньої спроможності міста щодо проектного менеджменту, який передбачає саме командну роботу на муніципальному рівні. На заході Слов’янськ представляли заступник міського голови, начальник управління економічного та інвестиційного розвитку та енергоменеджер міської ради. В ході дискусії обговорено існуючі фінансові механізми та доцільність залучення зовнішніх консультантів та компаній для управління проектами у відповідності до вимог донорів та міжнародних фінансових інститутів.

Нагадаємо, що вересні 2015 року місто Слов’янськ приєдналося до Європейської ініціативи «Угода мерів», яка започаткована Європейським Союзом. Угода охоплює місцеві та регіональні органи влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективність та нарощувати використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях. За цими зобов’язаннями підписанти Угоди прагнуть скоротити власні викиди СО2 щонайменше на 20% до 2020 року, сприяючи розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя. Рішенням Слов’янської міської ради №6-XХIV-7 від 31.05.2017 року затверджено План дій сталого енергетичного розвитку міста Слов’янська до 2020 року. Це стратегічний документ, який спрямований на підвищення енергоефективності у бюджетних закладах та установах, житлових будівлях, громадському транспорті, муніципальному громадському освітленні, третинному секторі та на комунальних підприємствах міста.

Для участі у Програмі «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» Європейського інвестиційного банку надано до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України інвестиційні проекти з відновлення об’єктів муніципальної та соціальної інфраструктури міста на загальну суму 514,3 млн.грн.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua