Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

У Слов'янську відбувся Відкритий турнір з плавання серед дітей з інвалідністю [11 лютого 2019  13:05]

9 лютого у Слов'янську відбувся Відкритий турнір з плавання серед дітей з інвалідністю (вади зору, слуху та ураженням опорно-рухового апарату) по програмі Спартакіади Донецької області “Повір у себе” на призи Героя України, Заслуженого майстра спорту України Віктора Смирнова.

Турнір Віктора Смирнова проходить за підтримки Донецької обласної державної адміністрації на честь Героя України, Заслуженого майстра спорту України, плавця з вадами зору, ім’я якого він носить.

Ці традиційні і унікальні в своєму роді змагання проходять вже одинадцятий раз.

Свій старт турнір узяв в 2006 році в місті Харцизьку, тоді в ньому взяли участь 50 спортсменів з Донецької області. Згодом турнір став відкритим і проводився у місті Донецьку. В 2014 році в місті Донецьку в басейні «Дельфін» вийшли на старт 280 дітей з 30 міст двох країн.

Протягом 3-х років у зв’язку з ситуацією, що склалося в регіоні, турнір не проводився.

У 2018 році турнір відновився у місті Слов’янську.

У 2019 році на блакитні плавальні доріжки басейну «Фізкультурно-оздоровчий комплекс м.Слов’янська» вийшли вже 140 дітей з 9 регіонів України.

На захід завітали почесні гості: директор департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, Народні депутати України Тетяна Бахтеєва та Денис Силант'єв.

Міський голова Вадим Лях звернувся з промовою до учасників та гостей заходу та побажав всім перемоги. Також виступили директор департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, Народні депутати України Тетяна Бахтеєва та Денис Силант'єв, Заслужений майстер спорту України, депутат Слов'янської міської ради Віктор Смирнов.

За всебічну допомогу у проведенні заходу Заслужений тренер України Андрій Казначеєв вручив очільнику міста Подяку.

За результатами змагань найкращі спортсмени були нагороджені кубками, грамотами, медалями та призами.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua