Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Міський голова з робочим візитом відвідав ПРАТ “Слов'янський машинобудівний завод”  [05 лютого 2019  16:45]

5 лютого міський голова Вадим Лях, заступник міського голова Андрій Рубан, начальник управління економічного та інвестиційного розвитку Віктор Сміренський та журналісти відвідали ПРАТ “Слов'янський машинобудівний завод”. Візит очільника міста на завод розпочався з приємностей. Він привітав Павла Придворова з днем народження та побажав йому успіхів у роботі та нових звершень.

Голова правління Павло Придворов показав гостям територію заводу та виробничі цеха. Розповів, що наразі на заводі працює 550 людей. Для порівняння до війни ця цифра була більше 750 осіб. Він також пояснив, що сьогодні існує проблема підготовки кадрів для заводу. Багато людей їдуть працювати закордон, тому відбувається відтік кваліфікованих кадрів. Перша проблема — це відсутність кадрів, а друга—це їх кваліфікація. Станом на сьогоднішній день є достатня кількість відкритих вакансій для тих, хто шукає роботу і хоче працювати. Середня зарплата верстатника 8 тисяч гривень, а більш кваліфіковані кадри вузької спеціальності при стабільному завантеженні можуть отримувати близько 20-30 тисяч гривень. Варто зазначити, що на заводі також працюють тимчасово переміщені особи.

Щодо виробництва, то продукція виготовляється на замовлення. Основний ринок реалізації — Казахстан. Існує декілька напрямків: коксохімічне обладнання, гірничошахтне обладнання, підйомно-транспортне обладнання та нестандартне обладнання.

Також голова правління заводу Павло Придворов повідомив про спільний освітній проект щодо створення навчального центру на базі ЗОШ № 10 спільно з аграрним професійним ліцеєм № 15. Під час візиту міський голова Вадим Лях розповів щодо ідеї створення лабораторії робототехніки на базі станції юних техніків. Завдяки цьому маленькі слов'янці з дитинства будуть опановувати комп'ютерні технології та механіку, а згодом можливо це вплине на вибір їх майбутньої професії. 


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua