Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Інформація про роботу управління економічного та інвестиційного розвитку  [13 вересня 2018  15:28]

Спеціалісти управління брали участь в наступних заходах: 

  • у тренінгах з представниками бізнесу з основ бізнес-планування у консалтинговому просторі «Перспектива» Слов’янського міського центру зайнятості. Підприємці міста отримали відповіді на питання, що їх цікавлять. Найбільш актуальним було питання започаткування та розвитку власної справи. Також в рамках тренінгу підприємцям, які бажають взяти участь у конкурсній програмі “Український донецький куркуль”, надані консультації.

  • у засіданні конкурсної комісії з відбору проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва, в результаті якого переможцями стали  2 суб’єкта господарювання Слов’янськ.. 

  • на урочистій церемонії нагородження підприємців десятого регіонального конкурсу «Підприємець року Донецької області - 2018», на якому 2 підприємця міста Слов’янськ отримали дипломи лауреатів за номінаціями: «Підприємець року галузі торгівлі» (ФОП Холявка Марина Анатоліївна), «Кращій Український Донецький куркуль» (ФОП Трєбєсов Володимир Олександрович), а один отримав диплом переможця за номінацією «Підприємець року в галузі інноваційної діяльності та новітніх технологій» ( ТОВ «Керамічні маси Донбасу», Меленець Володимир Олексійович). 

  • залучені до семінару представники малого і середнього підприємництва за темою «Обов’язки операторів ринку. Вимоги законодавства до закладів громадського харчування та малих виробників. Гнучкий підхід», який відбудеться 19 вересня у м. Краматорську.

  • на навчальному тренінгу на тему «Технічні аспекти впровадження Планів дій сталого енергетичного розвитку та клімату», що відбувся у місті Миргород. Тренінг проводився в рамках Програми ЄС "Угода Мерів - Схід" для представників із 32 міст України. Отримана інформація допоможе фахівцям управління самостійно розробляти якісні проекти з енергоефективності, альтернативних та відновлювальних джерел енергії з технічної точки зору, враховуючи специфіку впровадження Плану дій сталого енергетичного розвитку міста Слов’янськ до 2020 року.

Управлінням підведені підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку території Слов’янської міської ради за 1 півріччя 2018 року, на реалізацію якої впроваджувалися заходи, спрямовані на виконання основних завдань, визначених програмою економічного і соціального розвитку території Слов’янської міської ради на 2018 рік та Стратегією розвитку Донецької області на період до 2020 року.

Розроблені пропозиції щодо заходів проекту Регіональної програми розвитку малого і середнього підприємництва в Донецькій області на 2019-2020 роки. 

Надаються методичні рекомендації розробникам проекту регуляторного акту, проводиться аналіз регуляторного впливу даного проекту.

Управлінням проводиться робота щодо залучення міжнародної технічної допомоги, грантів та інших коштів. 

Співпраця з Європейським інвестиційним банком 

В рамках підписаної Фінансової угоди з Європейським інвестиційним банком в розмірі 71,3 млн.грн. на безповоротній основі, продовжується робота щодо реалізації проекту «Комунальний гуртожиток по вул. Кільцевій, 2а м.Слов’янськ – капітальний ремонт (модернізація) для розміщення внутрішньо переміщених осіб (коригування)». 

Заходи, що були здійснені в ході підготовки проектної пропозиції: 

1. Відбулось підписання п’яти сторонньої Угоди про передачу коштів, триває процес узгодження тендерної документації бенефіціара з головним розпорядником коштів. 

2. Підготовка рішення міської ради «Про затвердження угоди про передачу коштів позики від 23 липня 2018р. №13010-05/141» у проекті «Комунальний гуртожиток по вул. Кільцевій, 2а м.Слов’янськ – капітальний ремонт (модернізація) для розміщення внутрішньо переміщених осіб (коригування)». 

Успішна реалізація субпроекту дозволить відремонтувати 134 житлові кімнати, службові і санітарні приміщення (кухні загального користування, санвузли), провести заміну інженерних комунікацій та заходи з енергозбереження (заміна системи опалення, вікон і утеплення фасадів).

Співпраця з Українським культурним фондом 

Проект Слов’янської міської ради «Налагодження культурного діалогу між Донецьким та Івано-Франківським регіонами з метою збереження історично-культурної спадщини та поширення традицій місцевого ремісництва: виробництво слов’янської та косівської кераміки» за результатами оцінювання отримав 84 бали і посів 26 місце в рейтингу національних проектів. В результаті проведення переговорної процедури Український культурний фонд (далі – УКФ) прийняв рішення про фінансування цього проекту на умовах спів фінансування. Загальна сума вартість проекту становить 792 085 грн. Проводиться підготовча робота щодо реалізації даного проекту. 

Станом на сьогодні управлінням підготовлено проект рішення: «Про надання дозволу на отримання та реалізацію гранту від Українського культурного фонду».

Державний фонд регіонального розвитку 

Управління разом з іншими структурними підрозділами міської ради розробляє інвестиційні проекти, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Програми і проекти, що реалізуються за кошти ДФРР, підлягають співфінансуванню з місцевих бюджетів на рівні 10 відсотків. Усі проекти, які реалізуються за кошти Державного фонду регіонального розвитку, розміщені на он-лайн платформі Державного фонду регіонального розвитку dfrr.minregion.gov.ua. 

Відбір інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку відбувається максимально прозоро на основі відкритого конкурсу. Усі проекти-претенденти мають бути розміщені на он-лайн платформі ДФРР, та кожен має доступ до загальної інформації про ці проекти, а експерти, які проводитимуть оцінку і відбір – до усіх необхідних їм документів. Управлінням підготовлено та подано 10 проектів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів ДФРР в 2019 році. 

За результатами засідання регіональної комісії, яке відбулося 04.09.2018, перелік проектів, реалізація яких передбачається у 2018 році, доповнено інвестиційним проектом «Капітальний ремонт будівлі ДНЗ №25 по вул. Короленко, 7 м.Слов’янськ, Донецької області». 

Крім того, управлінням здійснюється щотижневий моніторинг стану реалізації 4- х інвестиційних проектів, що фінансуються у 2018 році за кошти державного фонду регіонального розвитку, реалізація яких забезпечує комплексний підхід до вирішення пріоритетних завдань, визначених у Державній стратегії регіонального розвитку, стратегіях розвитку регіонів та у планах заходів з їх реалізації.На офіційному сайті та у мережі Фейсбук розповсюджено інформацію:

  • про проведення бізнес-форуму «Business4Women» у місті Маріуполь, де були запрошені жінки-підприємці.
  • про внесення зміни до Порядку встановлення категорій готелям та іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2009 №803. 

© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua