Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Інформація про стан зареєстрованого ринку праці за І півріччя 2018 року [11 липня 2018  08:49]

Послугами Слов'янського міського центру зайнятості в сприяння працевлаштуванню в І півріччі 2018 року скористався 4991 незайнятий трудовою діяльністю громадянин міста, в тому числі 2118 осіб мали статус зареєстрованих безробітних, що практично дорівнює даним відповідного періоду 2017 року.

На 1 липня 2018 року число зареєстрованих безробітних налічувало 980 осіб, що склало 1,15% середньооблікової чисельності населення працездатного віку міста Слов'янська. Близько 69% безробітних - це жінки, 20% - молодь у віці до 35 років, майже кожен четвертий - з числа осіб, які мають додаткові гарантії у сприяння працевлаштуванню. Серед безробітних майже кожен другий раніше був робітником, кожен третій займав місце службовця, а кожен чотирнадцятий не мав професійної підготовки.

У той же час роботодавцям постійно потрібні кваліфіковані робітники з інструментом (34% всіх вакансій), працівники сфери торгівлі та послуг (13%), робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (26%), а також кваліфіковані професіонали та фахівці (21%).

На одну з усіх наданих до центру зайнятості роботодавцями міста вакансій протягом півріччя претендувало в середньому 2 особи.

За шість місяців поточного року отримали постійну роботу за сприяння служби зайнятості 1247 незайнятих громадян міста, з яких 697 осіб зі статусом безробітного. На нові робочі місця з компенсацією єдиного соціального внеску працевлаштовані 47 безробітних міста. З компенсацією витрат роботодавцю на оплату праці зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб працевлаштовані 23 безробітних громадянина.
Поряд з працевлаштуванням на постійних умовах роботи, одним із напрямків соціального захисту незайнятого населення є організація оплачуваних громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, які забезпечують тимчасову зайнятість. Протягом звітного періоду в роботах тимчасового характеру та громадських роботах взяли участь 873 безробітних жителів міста.

Протягом І півріччя 2018 року проходили профнавчання та підвищували свою кваліфікацію 378 безробітних міста, по закінченні якого 91,7% працевлаштовані за сприянням центру зайнятості на конкретні робочі місця.

На 01.07.2018 року допомогу по безробіттю отримували 1116 безробітних. Перебування в стані безробіття до працевлаштування становить на сьогодні в середньому 4 місяці. Період виплати допомоги залежить від страхового стажу безробітного та причини звільнення з роботи.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua