Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Відбувся кіноурок до 65-ї річниці Норильського повстання [05 червня 2018  13:21]

У лютому 2018 року між Слов'янською міською радою та Громадською організацією “Всеукраїнське молодіжне громадське об'єднання “Студентське братство” було підписано Угоду про співпрацю.

Врамках цієї угоди, за ініціативи Всеукраїнського молодіжного громадського об’єднання «Студентське братство», при підтримці Департамента освіти ДонОДА, відділу освіти Слов'янської міської ради у ЗОШ №15 відбулась презентація документального фільму «Загадка Норильського повстання». Активісти Студентського братства присвятили кінопоказ до 65 річниці Норильського Повстання та до Дня Героїв.

Під час заходу Уляна Ковальчук — заступник голови ВМГО «Студентське братство» розповіла учням про мету заходу, а також про співпрацю громадської організації з учнями Слов'янська та Донеччини в цілому. Катерина Бовсунівська - лектор ВМГО «Студентське братство», студентка Київського університету імені Шевченка зробила екскур в історію та розповіла про події, які представлені у фільмі.

Також перед учасниками кіноуроку виступив мешканець Слов’янська, уроженець Західної України Євстафій Копач. Євстафій Іванович - колишній політичний в’язень, учасник українського національного антигітлерівського підпілля на Прикарпатті, голова Міської громадської організації "Слов'янське товариство політичних в'язнів і репресованих", якого було засуджено до розстрілу, але згодом вирок змінили до 25 років сибірських концтаборів.

Зацікавлені школярі після кіноуроку записалися у волонтерську групу для проведення подальшої просвітницької роботи, організації кіноуроків з документальними фільмами, які допомагають подолати стереотипи, ворожість та недовіру між представниками різних регіонів України.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua