Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Міський голова Вадим Лях привітав керівника хору ветеранів війни та праці Миколу Івченка [12 березня 2018  16:23]



12 березня міський голова Вадим Лях та радник міського голови Олександр Самсонов привітали керівника хору ветеранів війни та праці Миколу Івченка з днем народження. Вчора йому виповнилося 90 років.

Очільник міста вручив йому подарунок, квіти та Подяку Слов'янської міської ради за багаторічну плідну працю, активну участь у патріотичному вихованні підростаючого покоління, сприяння результативності роботи органів самоорганізації населення м. Слов'янська та з нагоди ювілею.

Міський голова побажав імениннику міцного здоров'я, довгих років життя та обов'язково відзначити 100 річний ювілей.

Микола Прокопович Івченко народився 11 березня 1928 року в Слов'янську. У 1938 році за волею долі Микола Івченко потрапив до дитячого будинку, де він пробув до початку Другої Світової війни.

Після Микола потрапив у партизанський загін у м.Миколаїв, де і пробув до вступу наших військ в Одесу. По приїзду з Одеси в 15 років влаштувався на роботу декоратором в Слов'янський драматичний театр ім.Маяковського. Пізніше став брати участь у всіх постановках і п'єсах.

Після працював забійником і гірничим майстром в шахті 8-а імені Сталіна, а в наслідку перейменованої в шахту ім. Гагаева Донецької обл. Також встиг попрацювати верхолазом.

Пізніше влаштувався на завод Словважмаш, де пропрацював 35 років і пішов на заслужений відпочинок. З 1982 року Миколи Івченка обрали головою комітету мікрорайону Словважмаш.



© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua