Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

У Слов’янську відкрили меморіальну дошку Герою АТО Романа Напрягло [07 грудня 2017  10:36]



6 грудня у загальноосвітній школі № 7 відкрито меморіальну дошку загиблому учаснику антитерористичної операції, військовослужбовцю 36-ої окремої бригади морської піхоти Роману Напрягло.

Роман Напрягло з позивним "Ріо" народився 14 лютого 1997 року у місті Слов'янськ та навчався у цій школі. У 2014 році приєднався до націоналістичного руху, з 2015-го долучився до лав ВГО «Сокіл». Він добровольцем їздив на фронт у складі «Карпатської Січі», завжди підтримував військо. Влітку 2016 року Роман підписав контракт із ЗСУ та 27 липня вирушив до 1-го відділення 1-го взводу десантно-штурмової роти 1-го батальйону 36-ї окремої бригади морської піхоти. Героїчно загинув незабаром після свого 20-річчя - 26 лютого опівдні в районі селища Пікузи від снайперського пострілу, рятуючи життя бойового товариша.

На заході зібралися батьки та рідні героя, представники міської ради, військові однокласники, друзі та побратими, вчителі та учні школи.

Заступник міського голови Дмитро Сіваш звернувся до присутніх з промовою, у якій він висловив свої співчуття батькам загиблого героя та подякував їм за сина, який є прикладом справжнього героїзму та патріотизму.

Класний керівник Романа розповіла присутнім про учня школи, молодого хлопця, якого всі пам’ятають як щиру, добру, завжди усміхнену людину, хорошого друга і вірного побратима.

Право відкрити меморіальну дошку надали батьку Дмитру Напрягло та військовому побратиму Романа, який розповів присутнім про його героїчний подвиг: як ціною власного життя Роман захищав пораненого товариша.

Пам’ять героя вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки.

Після лінійки-реквієму присутні відвідали могили загиблих земляків - учасників АТО: Романа Напрягло, Андрія Ременюка, Миколи Колосовського. Слов’янці поклади квіти та вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання. 


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua