Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

У Слов'янську поклали квіти до пам'ятної дошки жертвам політичних репресій  [19 травня 2017  11:31]



19 травня у Слов'янську відбулося покладання квітів до пам'ятної дошки жертвам політичних репресій м.Слов'янська та Слов'янського району. 

В заході взяли участь заступник міського голови Юрій Підлісний, голова Слов'янського міського товариства жертв політичних репресій Любов Дубровіна, журналісти та працівники міської ради. 

Начальник відділу внутрішньої політики Дмитро Кравченко нагадав всім зібравшимся, що День пам'яті жертв політичних репресій відзначається в третю неділю травня з метою вшанування пам'яті всіх українців, які загинули або постраждали від тоталітарного комуністичного режиму. Тоталітарна радянська машина вдавалася до репресій, депортацій та голодоморів аби зламати дух волелюбних українського та інших народів, які проживали на теренах СРСР. Вона вбивала так званих “ворогів народу”, “шпигунів”, “диверсантів”, а насправді це були селяни, робітники, вчителі, священники, науковці, письменники. Головними наслідками масових репресій було фізичне винищення активної та інтелектуальної частини населення. За сфабрикованими обвинуваченнями було знищено понад тисячу ні в чому не винних громадян — мешканців Слов'янська. За злочинними наказами були знищені і скалічені долі мільйонів українців.
Прослухавши історичні факти всі присутні вшанували жертв політичних репресій хвилиною мовчання. 

З промовами також виступили заступник міського голови Юрій Підлісний та голова Слов'янського міського товариства жертв політичних репресій Любов Дубровіна. 

Наприкінці всі учасники заходу поклали квіти до пам'ятного знаку. 



© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua