Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

У Слов'янську відбувся урочистий захід до 30-річчя ветеранської організації України  [05 травня 2017  15:38]



4 травня в комунальному закладі “Центр культури та довкілля” відбувся урочистий захід, присвячений 30 річчю ветеранської організації України у Слов'янську. На заході були присутні Народний депутат України Наталія Королевська, міський голова Вадим Лях, секретар міської ради Жан Кім та депутати міської ради: Олександр Самсонов, Олександр Ліхота, Анатолій Олексюк, Віктор Кісіль, Олег Костін та Андрій Харченко. 

Варто нагадати, що 28 березня 1987 року на установчій конференції ветеранів війни та труда у Києві була створена громадська організація ветеранів України. Ця організація поєднує 24 області, 77 міст та районів 22 364 первинні організації та близько 10 мільйонів ветеранів. А Слов'янська міська організація ветеранів є її невід'ємною частиною та складається з 40 первинних організацій та об'єднує 41 723 ветеранів, пенсіонерів, інвалідів війни і труда, дітей війни. 

Тому саме цій величній даті був присвячений фестиваль пісні “Пам'ять священна”, на якому лунали пісні воєнних років та фронтові пісні міста Слов'янська. 

Урочистий захід відкрив міський голова Вадим Лях, який привітав ветеранів зі святом перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та подякував за життя, яке вони нам подарували. Очільник міста у своїй промові підкреслив, що теперішнім та майбутнім покоління необхідно поважати подвиг, які здійснили ветерани. Також міський голова нагородив ветеранів Почесними грамотами. 

Не оминула увагою ветеранів Народний депутат України Наталія Королевська, яка привітала ветеранів.

Крім того ветеранів привітали голова Слов'янської міської організації ветеранів України Леонід Васильчук та присутні депутати міської ради. 

Після урочистих привітань та нагород ансамбль ветеранів "Радуга", фольклорний ансамбль "Славяночка"  та хор ветеранів війни та труда виконували пісні воєнних років та дарували глядачам гарний настрій своєю творчістю.



© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua