Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Міський голова провів нараду з питань добровільного об’єднання територіальних громад  [20 лютого 2017  15:38]



17 лютого під головуванням міського голови Вадима Ляха відбулась нарада з питань добровільного об’єднання територіальних громад. 

У нараді взяли участь Народний депутат Верховної ради України Олег Недава, секретар міської ради Жан Кім, заступник міського голови Юрій Підлісний, Райгородоцький селищний голова Олександр Гадяцький, Билбасівський селищний голова Світлана Землянська, Мирненський сільський голова Андрій Плакущий, Андріївський селищний голова Лілія Морокко, депутат Слов’янської міської ради Олександр Самсонов, начальник відділу економіки Олена Ковальова, член виконавчого комітету Святогірської міської ради Наталія Гравава. 

Міський голова звернув увагу, що минуло два місяці з моменту останньої зустрічі. Кожен з учасників наради отримав домашнє завдання: проаналізувати усі слабкі та сильні сторони реалізації Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та визначитись з майбутнім напрямком руху розвитку територіальних громад. Голови сільських та селищних рад поділилися своїми думками щодо цього питання. 

Райгородоцький селищний голова Олександр Гадяцький зазначив, що опитування серед населення ще триває. Результати опитування будуть оприлюднені. Станом на сьогоднішній день громада є самодостатньою, всі необхідні послуги надаються населенню, крім того, є реальні перспективи розвитку громади. 

Билбасівський селищний голова Світлана Землянська розповіла про проекти, які планується найближчим часом реалізувати в громаді. Звернула увагу і на проблемні питання, які існують, наприклад, вивіз сміття та надання послуг з водопостачання населенню. 

Мирненський сільський голова Андрій Плакущий звернувся до Вадима Ляха з проханням надати методичну та правову допомогу в питаннях медичного обслуговування мешканців Мирненської сільської ради в лікарнях міста Слов’янськ. 

Олег Недава пояснив присутнім про переваги добровільного об’єднання та акцентував увагу про наслідки зриву Перспективного плану об’єднання територіальних громад. 

Підсумовуючи нараду Вадим Лях зазначив, що у цій ситуації ризики є у кожної сторони. Місто виграє лише тоді, коли разом із громадами приєднаються вільні території, необхідні для створення інвестиційно привабливих зон (особливо індустріальних парків). 

Очільник міста підкреслив, що необхідно ще раз все проаналізувати та зважати. Тому треба належно підходити до цього питання. Громади мають врахувати всі переваги та недоліки – фінансові, адміністративні, інфраструктурні, сфери послуг та визначити перспективу, тому що об'єднання має бути добровільним. 


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua