Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Увага! Операція «Первоцвіт-2017» [15 лютого 2017  16:12]

На підставі рішення виконкому міської ради від 15.02.2017г № 102 з 1 березня по 1 червня поточного року на території Слов'янської міської ради буде проведена операція «Первоцвіт-2017».

Щовесни на території України великих розмірів набуває торгівля весняними первоцвітами. Масовий збір рідкісних рослин завдає важкі і непоправні втрати та призводить не тільки до пошкодження їх місць зростання, а в деяких випадках і до повного знищення квітів. 

Цінні первоцвіти занесені до Червоної книги України і будь-який збір їх суворо заборонений. 

В ході операції «Первоцвіт - 2017», Державною екологічною інспекцією в Донецькій області спільно із Слов'янським відділом національної поліції постійно проводитимуться рейди по місцях торгівлі і збуту ранніх квітів. 

Відповідно до ст. 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення, знищення видів рослин, занесених до Червоної книги України, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 510 гривень і на посадових осіб - від 510 до 850 гривень з конфіскацією незаконно добутого. 

За незаконне придбання та збут об'єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, статтею 88-1, і 160 КУпАП передбачено накладення штрафу від 153 до 340 гривень. Крім того, за, знищення первоцвіту, занесеного до Червоної книги України, розмір компенсації за шкоду становить від 2,40грн до 15грн за кожну знищену ранньоквітучу рослину.

Якщо Ви небайдужі до фактів винищення рідкісних первоцвітів і усвідомлюєте особисту відповідальність у справі збереження цих рослин, у разі виявлення незаконної торгівлі первоцвітами ви можете зателефонувати в «102» і викликати представників поліції для оформлення протоколу.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua