Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Підписано Угоду про співпрацю з містом Самбір  [14 липня 2015  13:47]

У вівторок, 14 квітня, у міській раді Самбірський міський голова Тарас Копиляк та в.о. міського голови, секретар міської ради Олег Зонтов підписали Угоду про співпрацю між містами. Таким чином, Самбір та Слов’янськ стали містами-побратимами. 

В умовах, в яких зараз перебуває Україна – війна зі сепаратизмом на Сході країни та стримування російського втручання, партнерство між містами Сходу і Заходу є по-особливому важливим. Такий крок дозволяє глибше усвідомити громадянам України різних регіонів, що ми – єдиний народ, єдина країна. Це створює умови для місцевих громад Сходу і Заходу України краще пізнати одна одну, сприятиме залученню додаткових фінансових ресурсів ззовні шляхом написання і реалізації спільних проектів, сприяє обміну досвідом у різних галузях. 

З часу початку АТО Самбір та Слов’янськ є першими місцевими громадами Західної і Східної України, які нав’язали партнерські відносини і скріпили це відповідною Угодою. Такий крок може бути одним з прикладів для інших міст західного і східного регіонів, як на рівні самоврядних громад зміцнити порозуміння і співпрацю, допомогти одне одному у непростий час воєнного протистояння на території нашої країни.

Довідка

Самбір - одне iз найстаріших мiст на Прикарпатті, розташоване на лiвому березi Днiстра за 73 км вiд обласного центру Львова, на перехресті дорiг Львiв - Ужгород, Дрогобич – Перемишль. Самбір також є одним із культурних, туристичних і військових центрів Львівщини, і п'ятим за населенням містом у Львівській обл. Є містом обласного значення. 

Чисельність населення Самбора — 34 899 осоіб. В кінці 80-х років XX ст. в м.Самборі населення налічувало майже 50 тис. жителів, а в 30-х роках минулого століття тут проживало 25 тис. осіб. 

Площа міста становить 24 км². Центр міста (площа Ринок) розташований на висоті 305,96 м над рівнем моря. Загалом, географічне розташування Самбора є вигідним, оскільки через нього пролягли важливі шляхи, що з'єднували Східну та Західну Європу. 

Містами-партнерами м.Самбора є майже десяток міст сусідньої Польщі, а також м.Богодухів Харківської обл.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua