Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
У Слов’янську за рахунок коштів місцевого бюджету придбають нову комунальну техніку та медичне обладнання  [25 січня 2022  14:04]

Про це на традиційній пресконференції, яка відбулася 25 січня, розповів керівник Слов’янської ВЦА Вадим Лях. 

Найближчим часом у розпорядження комунальників надійде причіп-розкидувач вартістю 200 тис. гривень. Він призначений для розкидання піщаних сумішей тротуарами і дорогами в осінньо-зимовий період. Ця техніка надійна та зручна в обслуговуванні. 

У березні буде придбано багатофункціональний екскаватор-навантажувач JCB 3CX. Він є однією з кращих машин свого класу в світі. Його можна використовувати для копання канав та траншей, планування майданчиків, прибирання територій від снігу та сміття, облаштування тимчасових доріг, вантажних робіт тощо. На це з місцевого бюджету виділено 3 мільйони гривень. 

Окрім того, ще 5 млн грн буде спрямовано на придбання медобладнання для модернізації лікувально-діагностичного процесу та надання цілодобової екстреної медичної допомоги.
 
Це: лапароскопічна стійка, 4 дефібрилятори, апарат для визначення рівня слуху у немовлят, датчик для УЗД новонароджених, фетальний монітор для відстеження стану вагітної матері та плода, енцефалограф та інше. 

Обладнання буде використане у лікувальних закладах 2-го рівня. Це дасть можливість відкрити ще два пакети від НСЗУ — “колоноскопія” та “гастроскопія”. Обидва допоможуть виявляти онкозахворювання на ранній стадії. 

Ще 750 тисяч виділено з місцевого бюджету на облаштування майданчика для кисневої станції. Ще стільки ж склала субвенція від держави. Станцію придбає Міністерство охорони здоров’я та передасть Слов’янську в лютому-березні. 

Станція буде використовуватись в інфекційному відділенні для централізованої подачі кисню хворим.


651Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua