Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Я – чемпіон! Стипендіат Слов’янської міської ради [27 вересня 2021  16:10]

Владислав Клеменко
кандидат у майстри спорту України з таїландського боксу Муай Тай,
кандидат у майстри спорту України з хортингу 

Владислав народився 11 червня 1997 року. На даний час працює вчителем фізичної культури в ЗОШ №19 м. Слов’янська. 

З 2011 року займається у бійцівському клубі «Боєць». 

Його тренери Олексій ЮКОВ та Євгенія КАЛУГІНА. 

В шкільному віці Владислав Клеменко, який навчався в ЗОШ №18, спочатку обирає футбол, потім дзюдо. У 2011 році, коли юнаку було 14 років він прийшов до клубу «Боєць» разом зі своїм шкільним другом Артуром Сімейко, який на той час вже певний час опановував бойове мистецтво - Таїландський бокс Муай-Тай. 

З першого тренування Владислав відчув гарну атмосферу всередині колективу, зазначив «крутість тренера» – Олексія Олександровича Юкова і загорівся до подальшого вдосконалення майстерності бою «восьми кінцівок» - саме таку другу назву має цей вид спорту. Адже, у сучасному Муай-Тай можна наносити удари кулаками, ступнями, гомілками, ліктями і колінами. 

Зараз Владиславу 24 роки. Неважко порахувати, що таїландським боксом він займається вже 10 років. За цей час в нього були і підйоми, і падіння. Владислав провів не один видовищний поєдинок у ринзі. Грамоти та медалі нагадають йому, який він шлях пройшов, скільки часу, праці та поту залишив у тренувальному залі. 

На чемпіонатах та Кубках України Влад неодноразово ставав срібним та бронзовим призером змагань. У 2016 році отримав посвідчення кандидата у майстри спорту України з таїландського боксу, коли на чемпіонаті України серед дорослих, який відбувався в Одесі, Владислав посів 2-ге місце. 

Два з половиною роки тому, під час одного з боїв національного чемпіонату, Владислав отримав важку травму – розрив передньої хрестоподібної зв’язки. Завдяки тренерам, друзям, товаришам, знайомим і небайдужим людям, була оперативно зібрана необхідна сума грошей і успішно проведена операція лікарем спортивної медицини ФК «Шахтар» у Києві. 

Річне відновлення і знову в ринг. Були люди, які радили цього не робити, але Владислав чітко вирішив для себе, що його повернення відбудеться. 

І ось взимку 2020 року боєць зі Слов’янська знову виступає на чемпіонаті України. Його прізвища не має серед призерів, але він насолоджується тим, що знову може боксувати, чути тайську музику, яка звучить під час поєдинку та надихає. А ось на двох останніх змаганнях Владислав Клеменко піднімається на п’єдестал пошани у ваговій категорії до 71 кг: чемпіонат України серед юніорів (U-23) у місті Запоріжжя – 2 місце, та чемпіонат України у місті Вінниця – 3-е місце. 

Владислав не знімає з порядку денного перемогу на чемпіонаті України, мріє увійти до складу національної збірної країни та виступати на міжнародних змаганнях. Для досягнення цих цілей він постійно вчиться та вдосконалює свою майстерність. 

Слов’янський спортсмен каже, що спорт дав йому залізну дисципліну і наголошує, що успіхи в першу чергу пов’язані з ім’ям наставника Олексія Юкова: «Якби не Олексій Олександрович, я б, напевно, не залишився у таїландському боксі і не здобув би стільки перемог у ринзі». 

Батьки також всіляко підтримують сина та пишаються його здобутками. 

Слід зазначити, що Владислав Клеменко є кандидатом у майстри спорту України з хортингу (універсальне українське єдиноборство) та бере участь у турнірах з кікбоксингу. 

Закінчивши магістратуру факультету фізичного виховання ДДПУ, Владислав з 2020 року працює вчителем фізичної культури у ЗОШ №19. Серед учнів школи він вже має великий авторитет. До речі, учні з соціальних мереж дуже швидко дізнались про успіхи свого вчителя у таїландському боксі, та дехто з них вже також займається цим видом спорту. 

Владислав – любитель активного способу життя. Його стихія – природа, водойми, поїздки на велосипеді. На цьому виді транспорту їздить практично цілий рік. Одна з життєвих мрій – освоїти зимовий вид спорту – сноуборд. 

Зі слів тренера Євгенії Валентинівни Калугіної, Владислав є прикладом для багатьох молодих людей: 

«В нашому клубі ми не тільки вкладаємо фізичні навички в дітей, які допомагають зростити в спортсменах такі риси, як дисципліна, витримка фізичних навантажень, любов до здорового способу життя. Під час поїздок на змагання наші спортсмени відвідують і вивчають різні куточки України. Це допомагає більш зрозуміти свою автентичність. Влад Клеменко є яскравим прикладом того, яким має бути сучасний спортсмен: повага до близьких, чемність, наполегливість, честь, любов до своєї землі – всі ці якості роблять людей не зламними не тільки у ринзі, але і у житті. 

Два роки тому Владислав отримав травму на змаганнях, наслідки - операція і півтора роки реабілітації. А сьогодні він представляє Донецьку область на змаганнях з таїландського боксу, проводить індивідуальні тренування, викладає дітям в загальноосвітній школі. Він є прикладом для багатьох молодих людей, які планують присвятити своє життя розвитку молоді та спорту. Я, як тренер, пишаюся своїм вихованцем»
.

Будемо слідкувати за подальшими результатами та досягненнями Владислава, бажаємо йому успіхів і чекаємо нових перемог!

Р.s.: У 2021 році 49 провідних та перспективних спортсменів міста отримують стипендію Слов’янської міської ради. З них - 25 з олімпійських видів спору, 18 - з неолімпійських видів спорту та 6 спортсменів з інвалідністю. Щотижня ми будемо знайомити вас з кожним з них.


774Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua