Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Регулярному руху тролейбусів у Слов’янську - 45 років [27 вересня 2021  13:42]

Багато місцевих мешканців пам'ятають, що перший тролейбус запустили на День міста у 1976 році. Але це був пробний, святковий рейс. 

На постійній основі тролейбуси стали курсувати з 26 вересня. І роблять це вже 45 років. Єдина зупинка на чотири місяці була у 2014-му. Але й тоді, в серпні, тролейбусний рух було відновлено. 

Десять перших міських тролейбусів називалися ЗіУ-9. До наших днів вони не дожили. За інструкцією, були списані після трьох капремонтів. Але подібний тролейбус у СТрУ є. Він не з першої, а з наступних партій. Однак на лінію його вже не випускають, готують до списання. 

Нагадаємо, що найперший тролейбусний маршрут пролягав від мкр-на Артема до ДК ім. Леніна і складав 9,1 км. У 1978-му його подовжили до зупинки «Керамкомбінат». У травні 1979 року у місті запустили тролейбусний маршрут №2 - “Керамкомбінат — Словкурорт”. Тепер Слов’янськом курсували вже 20 одиниць електротранспорту. 

Маршрут №3, “Керамічний комбінат — площа Миру” відкрили восени 1982 року. Через рік з’явився маршрут №4 - “Центр — завод “Словважмаш”. У 1986-му другий маршрут подовжили до залізничного вокзалу. 

Як розповів директор Слов’янського тролейбусного управління Сергій Іванченко, наприкінці 1980-х тролейбусні маршрути обслуговували 33 одиниці транспорту. 

Сьогодні Слов’янськ - одне з чотирьох міст Донеччини, де збережено тролейбусний рух. На лінії виходять 12 машин. У планах на наступний рік - покупка ще 10 тролейбусів з автономним ходом. Це дасть можливість охопити електротранспортом віддалені мікрорайони і селища, що приєдналися до громади.


835Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua