Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Я – чемпіон! Стипендіат Слов’янської міської ради [23 липня 2021  13:36]

Артур Сімейко
майстер спорту України з хортингу,
кандидат у майстри спорту України з таїландського боксу Муай Тай.

Артур народився 15 жовтня 1996 року.
 
З 2011 року займається у бійцівському клубі «Боєць». 

Його тренери Олексій ЮКОВ та Євгенія КАЛУГІНА. 

Любов до єдиноборств у Артура з дитинства. З ранніх років життя йому подобається все, що пов’язане з бойовими мистецтвами: фільми, книжки, музика, фотографії. В кінострічках його герой і кумир – Брюс Лі. 

В шкільному віці (навчався в ЗОШ №18) хлопець пробував свої сили у вільній боротьбі та джиу-джитсу. На шлях таїландського боксу Артура поставив художній фільм «Онг Бак»: 10 років тому, після перегляду цієї стрічки, він зі старшим братом Олександром почав тренування у місцевому клубі «Боєць», де основна спеціалізація - таїландський бокс. 

У сучасному таїландському боксі (Муай Тай) можна наносити удари кулаками, ступнями, гомілками, ліктями і колінами. Саме тому цей вид бойових мистецтв називають «боєм восьми кінцівок». У себе на батьківщині у Таїланді Муай Тай став популярним ще в ХVI столітті, але світову популярність цей вид спорту набув тільки у другій половині ХХ століття після того, як тайські бійці здобули ряд вражаючих перемог над представниками інших єдиноборств (20 липня 2021 року таїландський бокс включено до програми Олімпійських ігор). 

На разі Артур Сімейко є кандидатом у майстри спорту України з таїландського боксу. Це звання він здобув після перемоги на чемпіонаті України серед студентів у 2019 році. Артур входить до резерву складу збірної України з таїландського боксу та минулого року пройшов учбово-тренувальний табір у Одесі з кращими бійцями країни. 

В 2016 році він став майстром спорту України з хортингу. У місті Трускавець (Львівська область) відбувся чемпіонат світу з хортингу, на якому слов’янський спортсмен став срібним призером. 

У червні 2021 року в місті Вінниця відбувся чемпіонат України з таїландського боксу, який надовго залишиться у пам’яті Артура Сімейка. Після двох стартових перемог він завоював квиток до фіналу, в якому дуже впевнено провів два стартові раунди проти суперника з Одеси Дмитра Заніна. Але у заключній трьох хвилинці на ринзі все змінилося, і судді віддали перемогу Заніну. Артур дуже болісно пережив цю поразку, але вона зробила його тільки сильніше. Допомогли в цьому його наставники – Олексій та Євгенія. До речі, фінал Сімейко – Занін був визнаний кращим на чемпіонаті у Вінниці. І зараз Артур з нетерпінням чекає наступних змагань, щоб знову піднятися на вищий щабель п’єдесталу. 

Зараз Артур виступає у ваговій категорії 63,5 кг. Є двократним чемпіоном України та неодноразовим призером національних змагань – чемпіонатів та Кубку. Важливе місце серед успіхів боксера зі Слов’янська займає перемога на міжнародному Кубку Чорного моря у 2019 році в Скадовську (Херсонська область). Три перемоги, усі дострокові, та приз «Кращий боєць турніру». 

До речі, після кожної перемоги у ринзі в руках бійця можна побачити прапор Донбасу. Цей момент дуже важливий в житті молодого чоловіка. Так він прославляє своє рідне місто та регіон на змаганнях. 

Поєдинок серед дорослих бійців триває 3 раунди по 3 хвилини. І весь цей час потрібно бути активним, щоб суддя не зробив зауважень та не зняв з бою. Грає тайська музика (це обов’язкове правило), і вона дуже надихає. На міжнародних змаганнях – це жива музика. Головне, каже боєць зі Слов’янська, підійти до змагань у найкращій формі. Тоді у ринзі отримуєш насолоду. 

На тренуваннях, які проходять шість разів на тиждень, Артур викладається на 100 відсотків, адже по-іншому не можливо досягти успіху на ринзі. Цікавий факт: значну кількість перемог у ринзі слов’янський спортсмен здобув після ударів руками та лівим коліном у печінку – це його фірмова зв’язка, яку він старанно відпрацьовує на тренуваннях. 

Артур прагне бути першим номером у національній збірній та виступити на Всесвітніх іграх з бойових мистецтв 2023 році у США. 

Поза межами спорту у Артура дуже активне і насичене життя. Закінчивши у 2019 році факультет фізичного виховання ДДПУ, він став вивчати англійську мову. У вільний час любить займатися монтажем відео, відпочивати на природі та подорожувати. 

Цього року із задоволенням прийняв пропозицію і знявся у кліпі групи "NESPROSTA" про рідне місто Слов’янськ. Зйомки цього кліпу проходили у травні нинішнього року вночі у тролейбусі. 

Артур працює у «Міжнародному комітеті Червоного Хреста». Підтримує усе, що розвиває особистість і суспільство. 

Зі слів тренера Олексія Олександровича Юкова, Артур вже досяг вагомих результатів на ринзі: «Дуже приємно, коли твій учень входить до складу національної збірної. Досяг певних результатів та досвіду у поєдинках з кращими бійцями країни. Повинен і далі прогресувати».

Будемо слідкувати за подальшими результатами та досягненнями Артура, бажаємо йому успіхів і чекаємо нових перемог!

Р.s.: У 2021 році 49 провідних та перспективних спортсменів міста отримують стипендію Слов’янської міської ради. З них - 25 з олімпійських видів спору, 18 - з неолімпійських видів спорту та 6 спортсменів з інвалідністю. Щотижня ми будемо знайомити вас з кожним з них.


721Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua