Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Прем’єр-міністр доручив до кінця січня підготувати довгострокові інструменти для збалансування ринку природного газу  [22 січня 2021  15:08]

Усі газопостачальні компанії вже цієї весни мають представити населенню свої річні продукти. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час чергового засідання Кабінету Міністрів 20 січня.

Денис Шмигаль підкреслив, що Уряд веде активну роботу щодо розвитку справедливих правил та механізмів на ринку газу. А також доручив Міністерству енергетики, Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерству соціальної політики спільно з НКРЕКП та Антимонопольним комітетом до кінця місяця підготувати довгострокові інструменти для збалансування ринку природного газу.

Прем’єр-міністр під час засідання також привітав рішення НКРЕКП обмежити максимальний тариф на розподіл газу на рівні 1,79 грн за кубічний метр. На його думку, це правильне рішення, яке дасть змогу знизити абонплату низці газзбутів.

«Уряд разом із народними депутатами також готує законопроект, який дозволить в середньому по країні урівняти тариф на розподіл, аби він був більш справедливим», — зазначив Денис Шмигаль.

Глава Уряду також відзначив, що Антимонопольний комітет відкрив 6 справ проти газопостачальних компаній-монополістів, які, за його словами, несправедливо підняли ціни для людей. Він висловив сподівання, що АМКУ перевірить й інші компанії та доведе справу до кінця із відповідними рішеннями.

Крім того, Прем’єр-міністр повідомив, що Міністерство соціальної політики та Міністерство енергетики вже розробили рішення щодо компенсації людям, які встановили електроопалення.

«Ми зараз завершуємо його обговорення і будемо в найближчий час приймати. Люди, які встановили собі електроопалення, отримають монетизовану компенсацію», — підкреслив очільник Уряду.


604Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua