Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
На будівлі “Прозорого офісу” знов з’явилася меморіальна дошка на честь Ігоря Александрова [18 вересня 2020  14:22]

Меморіальна дошка на честь Ігоря Александрова повернулася на будівлю “Прозорого офісу”, що скоро відкриється на вул. Василівській, 11. Її прибирали на час реконструкції. 

Цей захід був приурочений до Дня пам’яті загиблих журналістів, який в Україні відмічають кожну третю п’ятницю вересня. На ньому були присутні міський голова Слов’янська Вадим Лях, дружина загиблого журналіста Людмила Александрова, його донька Ганна Главатських, співробітники міськради, краєзнавці, ЗМІ та пересічні громадяни. 

У своєму виступі очільник міста підкреслив, що трагедія, яка відбулася у липні 2001 року, викликавши великий резонанс, поклала кінець епохи “лихих дев’яностих” у Слов’янську. 

“Ігор Александров у всьому був першим. Його телекомпанія стала однією з перших приватних в Україні. Він сам стояв біля витоків пострадянської журналістики в Слов'янську. Сьогодні в місті є вулиця і провулок імені Ігоря Александрова. В області щорічно присуджується премія його імені. В цьому році Ігорю Александрову посмертно присвоєно звання Почесного громадянина Слов'янська. Тепер ми будемо подавати документи на присвоєння Ігорю Александрову звання Героя України”, - сказав Вадим Лях. 

Удова загиблого Людмила Александрова поділилася спогадами про свого чоловіка та побажала, щоб почесті журналістам діставалися за життя, а не посмертно. 

Також на меморіальному заході виступили голова спілки краєзнавців Донеччини Валерій Романько та голова місцевого відділу Національної спілки журналістів України, директор телекомпанії “С-плюс” Наталія Попова. 

Нагадаємо, що Ігор Александров був засновником та гендиректором телерадіокомпанії “ТОР” - одного з перших незалежних телеканалів, що був створений відразу після розвалу СРСР. У 1990-х роках він вів гостру авторську телепрограму “Без ретуші”. Був засновником газет “Я сама” та “Технополіс”. 

3 липня 2001 року 45-річний Александров був жорстоко побитий за свою журналістську діяльність, направлену на викриття корумпованості влади та правоохоронних органів. 7 липня, після складних операцій, не приходячи до свідомості, він помер у місцевій лікарні. Похований журналіст на Північному цвинтарі. 

У Слов’янську зараз проживають вдова Ігоря Александрова, його донька з родиною та онуки.


1110Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua