Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Депутатська комісія підтримала рішення про гуманне поводження з вуличними котами  [12 серпня 2020  16:32]

Вуличні коти повинні стати повноправною частиною екосистеми Слов’янська і мають право на гуманне поводження. Таке рішення підтримала постійна депутатська комісія міської ради з питань землекористування, містобудування та екології на своєму засіданні 12 серпня.

Питання було включено до порядку денного у зв’язку із електронною петицією, яка набрала необхідну кількість голосів. Петицію щодо гуманного поводження з вуличними котами в екосистемі Слов’янська 12 травня поточного року подав Дмитро Браславський. 

Як пояснила начальник відділу екології та природних ресурсів Слов’янської міської ради Лариса Соловей, практика визнання вуличних котів частиною екосистеми населених пунктів поширюється Україною дуже швидко. На даний момент близько 20 міст вже прийняли рішення щодо гуманного поводження з чотирилапими “безхатченками”.

“Прийняття такого рішення дає кілька переваг. По-перше, це природна дератизація, оскільки коти мають вільний доступ до підвалів та горищ у багатоповерхових будинках. По-друге, рішення захищає котів від жорстокого поводження. Тим більше, що у Слов’янську траплялися конфлікти між мешканцями, що люблять котів, та тими, хто ненавидить їх. По-третє, це несе виховну мету та привчає дітей і молодь любити живу природу”, - зазначила Соловей. 

Прийнявши до уваги вищезгадане, комісія підтримала петицію Дмитра Браславського у частині гуманного поводження з вуличними котами в екосистемі Слов’янська. Також депутати вирішили заборонити вилов вуличних котів за винятком обставин, що загрожують здоров’ю та життю людей, а також з причини вакцинації, стерилізації або прилаштування до нових власників.
Також рішення рекомендує керуючим компаніям, ЖБК та ОСББ запобігати ізоляції котів, а саме: замуруванню чи закриванню тварин у допоміжних приміщеннях багатоквартирних будинків.
Надалі рішення комісії буде висунуте на розгляд чергової сесії Слов’янської міської ради.


1143Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua