Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Міжнародний день світлофора [06 серпня 2020  11:09]

5 серпня, у Міжнародний день світлофора, юні відвідувачі читацького скверу Центральної дитячої бібліотеки КЗ «ЦСПБ м. Слов’янська» у парку «Шовковичний» із задоволенням взяли участь у пізнавально-розважальній подорожі «Правила дорожні знай – в ДТП не потрапляй!».

Діти відповідали на питання вікторини «Правила дорожнього руху», читали казки та вірші, відгадували загадки, кросворди. Працівники бібліотеки розповідали цікаві факти про світлофор під час бесіди «Друг водіїв та пішоходів». Хлопці та дівчатка знайомилися з журналами та книгами, представленими на книжково-ілюстративній виставці «Світлофор потрібен всім, і дорослим, і малим».

Міжнародний день світлофора відзначається щороку на честь події, що відбулася в 1914. Цього дня в американському місті Клівленді з’явився перший попередник сучасних регулюючих пристроїв, який мав червоний і зелений ліхтарі. Триколірні світлофори, схожі на сучасні, з’явилися у 1920 році. Перший світлофор в Україні був встановлений у 1936 році у Харкові. На сьогодні в нашій країні налічується майже 4,5 тисячі світлофорних об’єктів.

Підчас заходу всі вкотре переконалися, що кожен повинен дотримуватись ПРАВИЛ ДОРОЖНЬОГО РУХУ, щоб не створювати аварійну ситуацію ні собі, ні іншим.


806Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua