Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Система моніторингу довкілля - в дії! [24 вересня 2019  14:21]

Тема екології останнім часом, особливо в Донецькій області, займає одне з лідируючих місць. Все більше і більше людей розуміють важливість даної проблеми як для нашого регіону, так і для країни в цілому.

Тому, 18-19 вересня 2019 року у м. Краматорськ проводилась Міжрегіональна науково-технічна конференція «Функціонування та сталий розвиток системи моніторингу довкілля в умовах проведення ООС», на якій були присутні фахівці і науковці Харківської, Донецької та Луганської областей, експерт з екології ПРООН Олексій Пиріков, представники Донецької облдержадміністрації, міст та районів області.

Мета конференції - вдосконалення системи моніторингу довкілля шляхом розвитку мережі автоматизованих станцій контролю повітря та води, залучення додаткових коштів для реалізації обласних програм, розробки сучасних підходів до розвитку моніторингу.

У місті Слов’янську моніторинг повітря здійснюється стаціонарними постами Краматорської лабораторії спостережень Донецького центру з гідрометеорології.

За даними стаціонарних постів, в цілому, відсоток відхилень проб атмосферного повітря у 2019 році нижче у порівнянні з 2018 роком. Знизилися значення вмісту в атмосферному повітрі до рівня ГДК показники фенолу та фториду водню. Нижче рівня ГДК (в долях) концентрації пилу (0,6 ГДК), діоксину сірки (0,1 ГДК), оксиду вуглецю (0,5 ГДК). Незначно зросли показники забруднення діоксидом азоту (1,2 ГДК), показники формальдегіду у порівнянні з таким же періодом 2018 року знизилися на 0,9 долі ГДК, але залишаються завищеними.

Левову частку забруднення атмосфери дає діяльність автотранспортних засобів. Тож, переходячи та обираючи екологічно безпечні види транспорту ми турбуємось не лише за сьогодення, а й про наше майбутнє!


1197Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua