Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Екологічний стан міста Слов'янська за 7 місяців 2019 року [20 серпня 2019  16:40]

За результатами досліджень фахівцями ДУ “ДОЛЦ МОЗ України” на протязі 7 місяців 2019 року всі відібрані проби води р. Казенний Торець та р. Колонтаївка свідчать про стабільну ситуацію водойм. В пробах води були встановлені перевищення гранично-допустимих концентрацій по хімічним та бактеріологічним показникам. У р. Казенний Торець перевищення спостерігалися по сухому залишку, хлоридів, жорсткості та залізу. З таким хімічним складом вода річки входить до території міста Слов'янська і обумовлене своєю природною складовою. Негативний вплив на якість водойми здійснюють скиди зі ставка-накопичувача колишнього КСП “Червоний молочар” та річка Колонтаївка, про що свідчать результати аналізів даних точок. Як слідство, в поверхневому водному об'єкті на виході з міста спостерігалося зростання показника сухого залишку та жорсткості.

Слов'янська міська рада звертає Вашу увагу, що річка Казенний Торець, маючи у своєму складі підвищений рівень сухого залишку, хлоридів, жорсткості, ще до потрапляння в неї додаткових скидів, відноситься до високомінералізованого типу річок з жорсткою водою, що є природною складовою і свідчить про її першочергове природне походження.

В річці Колонтаївка перевищення нормативів спостерігалися систематично по сухому залишку, хлоридам та ЛКП, у зв’язку зі скидом зливових вод міста, що передбачено міським проектуванням.

На початку серпня-місяця було проведено огляд озера Шовковичного з залученням спеціалістів контролюючих організацій, іхтіолога, представника Рибінспекції. Якісний стан водойми природний, стабільний, без тенденції к погіршенню.

Також були проведені аналізи води в озері Михайлівське та озері Лиман №1, якість яких є стабільною, але виявлені перевищення величини рН, що є природним показником.

Що стосується проб атмосферного повітря, в цілому відсоток відхилень у 2019 році нижче у порівнянні з 2018 роком. У м. Слов’янськ знизилися значення вмісту в атмосферному повітрі фенолу та фториду водню, незначно зросли показники забруднення оксидом вуглецю, діоксидом сірки та діоксидом азоту. Показники забруднення атмосферного повітря для пилу та формальдегіду залишилися без змін. Левову частку забруднення атмосфери дає діяльність автотранспортних засобів.

Відповідно вимог імплементації Директиви 2008/50/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 21.05.2008 про якість атмосферного повітря та чисте повітря для Європи, міська рада повідомляє, що встановлені показники пилу відповідають суспендованим розмірам мікрочастинок пилу із аеродинамічним діаметром часток менше 2,5 - 10 мкм.

Щоквартально проводяться й дослідження ґрунту. Санітарно-хімічні складові відібраних проб знаходяться в межах допустимих нормативів. Так, загальний відсоток відхилень за мікробіологічними показниками у 2019 році зріз в 1,1 рази у порівнянні з 2018 роком. Найбільш часто бактеріальне забруднення ґрунту виявлялося в місцях несанкціонованих звалищ твердих побутових відходів та в зонах автотранспортних магістралей. Радіаційний фон знаходиться в межах допустимих рівнів.

Екологічний стан у місті Слов’янськ в цілому стабільний! За 7 місяців 2019 року не зафіксовано випадків аварійних скидів, викидів та надзвичайних екологічних ситуацій на території Слов’янської міської ради.


1030Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua