Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
До уваги населення! Урядом продовжено дію програми «теплих» кредитів на 2019 рік [23 січня 2019  10:44]



Урядом продовжено дію програми «теплих» кредитів на 2019 рік. Державний бюджет України передбачає 400 млн грн на фінансування Програми. 

З початку дії Урядової програми «Теплі кредити» мешканцями міста Слов’янськ отримано 640 кредитів на суму 10,9 млн. грн., в т.ч. у 2018 році – 92 кредитів на суму 2,28 млн. грн., а саме на придбання котлів на твердому паливі, обладнання і матеріали для проведення робіт з теплоізоляції зовнішніх стін та заміна світлопрозорих конструкцій з енергозберігаючим склом. 

В рамках Урядової програми у місті Слов’янськ було розроблено та затверджено Програму підтримки ОСББ та ЖБК на період до 2018 року з метою: стимулювати залучення власних коштів мешканців для проведення заходів з енергоефективної модернізації власних помешкань та скорочення споживання паливно-енергетичних ресурсів будівлями. За період дії Програми компенсація з міського бюджету не надавалася у зв’язку з відсутністю звернень. 

Взявши до уваги те, що міська влада зацікавлена у впровадженні енергозберігаючих заходів через створення дієвого механізму фінансової підтримки для об’єднань громадян на підвищення енергоефективності житлового фонду міста, Управлінням економічного та інвестиційного розвитку розроблено Проект внесення змін до «Програми з відшкодування частини кредиту, залученого на заходи з енергозбереження та підвищення енергоефективності міста на період 2016-2018 роки» в частині продовження дії Програми до 2020 року та збільшення суми відшкодування. 

Основні умови співфінансування ОСББ та ЖБК, передбаченні Програмою:
- Залучення коштів Урядової програми «теплих» кредитів є обов’язковою умовою для отримання коштів з міського бюджету на виконання робіт з термомодернізації. Мешканцям будинків ЖБК та ОСББ необхідно звернутися до банку, який бере участь у програмі (Ощадбанк, Приватбанк), і вже від нього Управління житлово-комунального господарства отримає відповідні документи для подальшого погашення відсотків кредиту.
- За рахунок коштів міського бюджету відшкодовується 15 відсотків від тіла кредиту та 5 відсотків річних по кредитах, але в розрахунку не більше 150,0 тис. грн. за один кредитний договір. Ще компенсацію в 10 відсотків річних по кредиту можливо отримати за кошти обласного бюджету, за рахунок Регіональної програми відшкодування частини відсотків за кредитами, залученими на заходи з енергозбереження та підвищення енергоефективності для населення Донецької області до 2020 року. У розмірі до 70 відсотків відшкодування суми кредиту передбачено від Урядової Програми «теплі» кредити. 

З інформацією щодо кредитування та оформлення необхідних документів можна ознайомитись на офіційних сайтах Ощадбанку (https://www.oschadbank.ua/ua/private/loans/oschad_home )та Приватбанку (https://privatbank.ua/ru/business/teplyje-kredity-dl-a-osmd-i-zhsk ) або звернутись за телефоном:3-30-43 сектор енергетичного менеджменту та енергоефективності управління економічного та інвестиційного розвитку Слов’янської міської ради. 

Додатково про Урядову Програму «теплі» кредити (http://saee.gov.ua/uk/consumers/derzh-pidtrymka-energozabespechenya ), Регіональну програму (https://dn.gov.ua/ua/ekonomika/energozberezhennya/regionalna-programa-teplih-kreditiv ) та проект місцевої Програми (http://e-petition.bissoft.org/uploads/yeas_and_nays/attachment/file/32400/28673_new2.pdf



960Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua