Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Моніторинг споживання енергоресурсів на національному рівні [13 грудня 2018  10:30]



Прийняття важливих для України стратегічних рішень та сталий розвиток держави цілком залежить від надійності та якості даних. Програма розвитку ООН підтримує Україну на шляху впровадження енергоефективних механізмів та інструментів для здійснення енергетичного моніторингу та енергетичного менеджменту. Це дозволяє контролювати та впливати на рівень енергоспоживання, що одночасно сприяє зменшенню викидів парникових газів. 

Наступним кроком до енергонезалежності є розробка національної автоматичної інформаційної системи енергоменеджменту-ЕМІС. Заради пошуку найкращих шляхів створення Системи енергоменеджменту в Україні, представники влади та місцевих рад, експертної та міжнародної спільнот долучилися до семінару в Києві, який було організованого проектом ПРООН «Усунення бар’єрів для сприяння інвестиціям в енергоефективність громадських будівель в малих та середніх містах України шляхом застосування механізму ЕСКО». 

Окрім презентації найкращих міжнародних, національних та локальних практик енергомоніторингу, під час заходу було створено Технічну робочу групу, яка покликана здійснювати підтримку та консультування щодо розробки й впровадження національної Системи енергоменеджменту в Україні. 

Слов’янська міська радавідзначила почесною грамотою керівника Проекту ПРООН Сергія Варгуза технічну допомогу в створенні системи енергетичного планування, впровадження заходів для скорочення енерговитрат на шляху до енергомодернізації бюджетних установ міста Слов’янськ. 

Нагадаємо, щоза підтримки Проекту ПРООН «Ергоефективність в громадських будинках ЕСКО модель» в бюджетних установах міста впроваджено щоденний моніторинг споживання енергоресурсів. У відділах освіти, культури, охорони здоров’я та у справах сім'ї, молоді, фізичної культури і спорту Слов’янської міської ради визначені енергоменеджери напрямків, яким підпорядковуються відповідальній особы за ефективне споживання енергоресурсів в кожному підзвітному закладі. Кожний заклад має індивідуальну сторінку в інтернеті для збору та передачі даних про енергоспоживання та умови мікроклімату в приміщеннях. Сектором енергоменеджменту та енегоефективності управління економічного та інвестиційного розвитку Слов’янської міської ради, щоденна отримана інформація аналізується, готуються рекомендації щодо підвищення рівня енергоефективності та пропозиції щодо включення проектів з підвищення ефективності енергоспоживання до проектів позабюджетного фінансування заходів з підвищення ефективності енергоспоживання. 



1663Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua