Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Придбання спеціалізованої автомобільної техніки на умовах лізингу [13 листопада 2018  17:28]

Міське господарства, як об'єкт управління, є складовою територіальної соціально-економічної системи, на розвиток якої впливають різнобічні зовнішні і внутрішні чинники.

Головною складовою системи міського господарства є вулично-дорожня мережа міста, транспортно-експлуатаційний стан якої повинен забезпечувати швидке і комфортне пересування, економічне і безпечне перевезення пасажирів і вантажів, а отже, сприяти прискореному соціально-економічному, екологічному розвитку міста, підвищення конкурентоспроможності міських вулиць щодо транзитних перевезень та безпеки руху транспорту і пішоходів. У свою чергу підвищення інтенсифікації транспортного руху, особливо великовагових навантажень, призводить до руйнування покриття вулично-дорожньої мережі міста.

У комунальній власності територіальної громади міста Слов'янськ знаходиться дорожнє покриття по 249 вулицям та провулкам міста, 12 автомобільних та пішохідних мостів, 1 шляхопровід.

Обов'язки щодо їх утримання та поточного ремонту автомобільних, ґрунтових та гравійних доріг віднесені до основної діяльності комунального підприємства Слов'янської міської ради "Водозниження".

Кількості та видів спеціалізованої техніки, яка знаходиться на балансі підприємства, на теперішній час недостатньо для виконання підприємством своїх статутних завдань за сучасними технологічними вимогами з ремонту та утриманню дорожнього покриття.

Нагальною потребою підприємства є збільшення технічного парку спеціалізованої автотехніки для забезпечення проведення ремонтних робіт асфальтобетонного покриття доріг міста, для підвищення безпеки дорожнього руху та експлуатаційної спроможності дорожнього одягу, раціонального використання бюджетних коштів.

В умовах значного дефіциту бюджетних коштів та неможливості закупки спецавтотехніки, придбання спецтехніки в кількості потрібної для підприємства на умовах фінансового лізингу є раціональним шляхом щодо забезпечення виконання КП "Водозниження" свої статутних призначень.

За цивільним законодавством, відповідно до частини 2 статті 1 Закону України «Про фінансовий лізинг», за договором фінансового лізингу лізингодавець зобов'язується набути у власність річ у продавця (постачальника) відповідно до встановлених лізингоодержувачем специфікацій та умов і передати її у користування лізингоодержувачу на визначений строк не менше одного року за встановлену плату (лізингові платежі). Предметом договору фінансового лізингу може бути неспоживна річ, визначена індивідуальними ознаками та віднесена відповідно до законодавства до основних фондів.

Переваги лізингу полягають у наступному. Лізинг дозволяє швидко реагувати на зміни кон'юнктури, оновлювати капітал, не вдаючись до великомасштабних інвестицій, уникати морального старіння обладнання.

Згідно зі ст. 806 ЦК за договором лізингу одна сторона (лізингодавець) передає або зобов'язується передати другій стороні (лізингоодержувачеві) у користування майно, що належить лізингодавцю на праві власності і було набуте ним без попередньої домовленості з лізингоодержувачем (прямий лізинг), або майно, спеціально придбане лізингодавцем у продавця (постачальника) відповідно до встановлених лізингоодержувачем специфікацій та умов (непрямий лізинг), на певний строк і за встановлену плату (лізингові платежі).

Слов'янською міською радою прийнято рішення від 28.09.2018 №17-LII-7 "Про надання дозволу комунальним підприємствам Слов'янської міської ради на укладання договору фінансового лізингу для придбання спецтехніки" та затверджений Порядок та Склад комісії з відбору банківської установи для укладання договору фінансового лізингу комунальними підприємствам Слов'янської міської ради на придбання спецтехніки (рішення від 28.09.2018 №18-LII-7).

З метою підвищення рівня добробуту населення, передусім у сфері благоустрою міста, розвитку комунального сектору економіки міста та дозволить стабільно виконувати роботи по благоустрою територій міста, оперативно виконувати роботи по усуненню наслідків стихійних лих, погодних катаклізмів, зменшення ручної праці, управлінням житлово-комунального господарства Слов'янської міської ради, враховуючи звернення КП "Водозниження", розроблена цільова Програма виділення фінансової підтримки комунальному підприємству Слов'янської міської ради "Водозниження" на 2018 рік та прогноз на 2019-2023 роки, затверджена рішенням Слов'янської міської ради від 28.09.2018 №19-LII-7 (із змінами).

Програмою передбачено надання фінансової допомоги КП "Водозниження" буде здійснюватись двома напрямками:
1) здійснення внесків до статутного капіталу;
2) надання фінансової підтримки.

Кошти спрямовуються на придбання спеціалізованої автотехніки у кількості 7 одиниць: 

1
Машина дорожня комбінована на шасі МАЗ-5340С2 з поливально-мийним обладнанням, щіткою (ємність цистерни 10 м3), країна виробник Білорусь
2
Екскаватор-навантажувач JCB 3CX, країна виробник Англія
3
Екскаватор-навантажувач з відвалом JCB 3CX, країна виробник Англія
4
Самоскид МАЗ-6501С5 з піскосільорозкидальним обладнанням та поворотним відвалом, країна виробник Білорусь
5
Міні - асфальтний завод з власним двигуном Рециклер - RA800, країна виробник Україна
6
Навантажувач AVANT DLX-528 з обладнанням:
- відвал бульдозерний, марка 2000;
- щітка підмітальна (1,3 м) з сміттєзбиральником,з боковою щіткою;
- гідравлічний розкидач піска, солі (1,3 м);
- ковш «4 в1»;
- косарка для бур’яну;
країна виробник Фінляндія
7
Навантажувач AVANT DLX-528 з обладнанням:
- відвал бульдозерний, марка 2000;
- щітка підмітальна (1,3 м) з сміттєзбиральником,з боковою щіткою;
- гідравлічний розкидач піска, солі (1,3 м);
- ковш «4 в1»;
- косарка для бур’яну;
країна виробник Фінляндія.


На виконання вимог Закону України "Про державну допомогу" управлінням ЖКГ отримано рішення Антимонопольного комітету України від 19.10.2018 №573-р "Про визнання підтримки суб'єктів господарювання, зазначеної у повідомленні, такою, що не є державною допомогою відповідно до Закону", яки встановлено що підтримка (фінансування), відповідно до Програми виділення фінансової підтримки комунальному підприємству Слов'янської міської ради "Водозниження" на 2018 рік та прогноз на 2019-2023 роки, комунальному підприємству Слов'янської міської ради "Водозниження" у формі субсидій для придбання спеціалізованої техніки на умовах лізингу не є державною допомогою відповідно Закону України "Про державну допомогу суб'єктам господарювання.

30.10.2018 на офіційному-веб сайті Слов'янської міської ради розміщене оголошення про конкурс з відбору банківської установи для укладання договору фінансового лізингу комунальним підприємством Слов'янської міської ради «Водозниження» на придбання спецтехніки. До участі були запрошені банківські установи, філії (відділення) які розташовані в м.Слов'янськ (далі - банки), за умови якщо, до яких протягом останнього року Національний банк України не застосовував таких заходів впливу, як обмеження, зупинення чи припинення здійснення окремих видів операцій та віднесення банку до категорії проблемних або неплатоспроможних.

Переважним критерієм перемоги в конкурсі визначено найнижчу процентну ставку, запропоновану банківськими установами.

12.11.2018 проведено конкурс, відповідно до затвердженого Порядку з відбору банківської установи для укладання договору фінансового лізингу комунальними підприємствам Слов'янської міської ради на придбання спецтехніки.

До участі в конкурсі надалі свої пропозиції банківські установи - АБ "Укргазбанк", АТ КБ "Приватбанк".

За результатами розгляду наданої конкурсної документації, переможцем обрано АТ КБ "Приватбанк" з процентною ставкою - 19%.

На чергове засідання Слов'янської міської ради в листопаді 2018 підготований для розгляду і затвердження проект рішення про надання дозволу комунальному підприємству Слов'янської міської ради «Водозниження» на укладання договору фінансового лізингу для придбання спецтехніки.

   


1478Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua