Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Робота зі збереження історії Староміського кладовища в місті триває [12 листопада 2018  14:00]

7 листопада відбувся 5-й круглий стіл за участю міського голови Вадима Ляха щодо роботи міської влади та руху "Сильні громади" щодо збереження історичної пам'яті колишнього Староміського кладовища. 

На засіданні обговорили питання встановлення захисної огорожі навколо каплиці Залеських, аби захистити каплицю від вандалів, які останнім часом завдають їй значної шкоди. 

Окрім цього домовлено, що робоча група незабаром отримає офіційний статус та буде затверджена рішенням міської влади. 

Торкнулися також і проблеми помилкового уявлення в свідомості частини громадян Меморіального парку як розважальної чи відпочинкової локації на місці кладовища. З цією метою міська влада та активісти домовилися розробити та провести інформаційну кампанію щодо мети та очікуваних результатів проекту зі збереження історичної пам'яті колишнього Староміського кладовища та створення на його базі Меморіального парку пам'ять поколінь". 

Розробкою матеріалу для кампанії займуться координатор руху "Сильні громади" Євгенія Калугіна та волонтер-архітектор Елліна Герасименко. 

Попередньо обговорено розташування банерів на Староміському кладовищі і бігбордів в місті, які би пояснювали основні завдання та мету робіт, що тривають. Адже ці роботи направлені переш за все на увіковічнення пам'яті про колишнє Староміське кладовище і людей нашого міста, що має бути відображено в рамках створення Меморіального парку пам'яті, а не реставрації самого кладовища. 


1441Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua