Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Рятувальники закликають зберігати врожай від вогню! [27 червня 2018  08:57]

Пора жнив особливий пожежонебезпечний період. Загрозливу обстановку створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні агрегати, які нерідко знаходяться у несправному стані, а також людська недбалість та безвідповідальність. Працівники сільського господарства докладають багато зусиль, щоб посіяти та виростити врожай зернових.
Фахівці 6 державного пожежно – рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області з метою недопущення виникнення пожеж під час жнив у 2018 році провели семінар - нараду з керівниками сільгосппідприємств Слов’янського району та представниками ДП «Слов’янський лісгосп» і НП «Святі гори». 

Під час наради рятувальники провели інструктаж з працівниками щодо важливості дотримання правил пожежної безпеки під час сезону збирання врожаю 2018. 

Рятувальники розповіли, що зернозбиральна техніка, агрегати та автомобілі мають бути відремонтовані та пройти технічне обслуговування, оснащені справними вогнегасниками та іншими первинними засобами пожежогасіння, а корпуси комбайнів – заземлювальними металевими ланцюгами. Перед дозріванням зернових хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степової смуги, автомобільних шляхів і залізниць мають бути обкошені та оборані смугою не менше ніж 4 м завширшки. 

Також фахівці ДСНС зауважили, що в період збирання врожаю забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків, розведення багать на полях, зокрема й на тих, де жнива закінчились. 

Фахівці Служби порятунку нагадують громадянам основні правила пожежної безпеки, які допоможуть зберегти врожай від вогню. 

Необхідно пам’ятати наступне:
• суворо забороняється курити, розводити багаття, користуватись відкритим вогнем на хлібних масивах та поряд із ними;
• випалювати суху траву, стерню та пожнивні залишки на полях;
водіям не можна ремонтувати автотранспорт поряд із хлібними масивами;
• дорослі повинні нагадати дітям про правила пожежної безпеки та подбати, щоб вони не бавилися з вогнем, особливо поблизу хлібних полів та лісних масивів.
У всіх випадках виникнення пожежі треба негайно повідомляти до пожежно-рятувального підрозділу за телефоном «101». До приїзду рятувальників необхідно по можливості прийняти заходи до гасіння вогню вогонь наявними силами та первинними засобами пожежогасіння шляхом збиття полум'я або засипанням полум'я землею.
З метою запобігання виникнення пожеж у житловому секторі, лісових масивах, сільгоспугіддях та недопущення загибелі і травмування людей на пожежах особливу увагу необхідно приділити правилам поведінки у лісових масивах та поблизу посівів зернових культур.

НАГАДУЄМО на даний момент діє заборона відвідування лісових масивів у період надзвичайної пожежної небезпеки! Згідно з розпорядження Донецької обласної державної адміністрації від 4 червня 2018 року відвідування лісових масивів у пожежонебезпечний період на території Донецької області категорично забороняється. Також не дозволяється заїжджати на територію лісового фонду транспортним «засобам» (крім транзитних шляхів). 

Наголошуємо: за випалювання сухої рослинності або її залишків на землях сільгосппідприємств та у лісових масивах передбачена кримінальна відповідальність за ст..245 Кримінального кодексу України.

Провідний фахівець відділу запобігання НС
Слов’янського районного управління ДСНС України
у Донецькій області
Альона Сокур 



999Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua