Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Під Слов’янськом перепоховали бійців Другої Світової війни [10 травня 2018  08:36]



Рештки ста сімох радянських воїнів, загиблих в боях за звільнення Донеччини, перепоховали 8-го травня в селі Маяки Слов’янського району. Церемонія була здійснена за участю військовослужбовців, які виконують завдання в рамках Операції об’єднаних сил, зокрема й представників військової частини 3035 НГУ. 

Пошукові роботи протягом року здійснювали члени АДВІС «Плацдарм».Особи загиблих поки ідентифікувати не вдалося. Відомо лише, що це вояки 12-ї та 8-ї армій, а також до 3-ї та 8-ї гвардійської армій. 

Перепоховання у селі Маяки, де у 1943 році велися запеклі бої між радянськими військами та силами Вермахту, проходить вже в п’яте. Традиційно до церемонії долучилися військовослужбовці Національної гвардії України.

«Через 75 років на нашій землі знову війна. Діти тих, хто бився з нашими дідами пліч-о-пліч проти «коричневої чуми», прийшли на українську землю з мечем. Але це ніяк не змінює наше шанобливе ставлення до воїнів Другої Світової війни, особливо у День пам’яті та примирення», – сказав заступник командира військової частини 3035 по роботі з особовим складом Олег Фомін.«Бути сьогодні тут – це обов’язок громадянина і військовослужбовця. Крім того, наші солдати можуть наочно побачити, що Україна цінує і живих, і тих, хто поклав своє життя за її свободу. Герої не вмирають!» 

Панахиду над загиблими відслужив капелан військової частини 3035 отець Діонісій.



833Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua