Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
У Слов`янську відбудеться кіноакція «ДонбасНаш!» [07 липня 2017  15:13]

10-12 липня у Слов`янську відбудеться кіноакція «ДонбасНаш!», присвячена до третьої річниці звільнення міста. 

Акція проходитиме у рамках культурологічного проекту «Дні українського кіно на Донбасі» за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Слов`янської міської ради.

Программа показів

 

Центральна міська бібліотека, пл. Соборна, 2-а, початок сеансів о 15.00. 

У програмі – перегляд та обговорення фільмів. Модератор – кінокритик Олександр Гусєв (Київ). 

10 липня: Художній фільм «Нескорений», режисер Олесь Янчук, 2000 р. 

1950 рік. З кінцем Другої світової війни на теренах Західної України Українська повстанська армія веде нерівну боротьбу на два фронти: спочатку проти німецьких військ та диверсійних загонів НКВС СРСР, а потім — самотужки, у лютому протистоянні, з усією каральною силою СРСР. На чолі армії — талановитий командир, славетний генерал-хорунжий Роман Шухевич, знаний серед воїнів УПА як Тарас Чупринка. Саме долю цього командира покладено в гостросюжетну й динамічну основу фільму «Нескорений»: це вдала спроба художніми засобами донести до глядача правду про події воєнного та повоєнного часу в Західній Україні. 

11 липня: Документальний фільм «Українські шерифи», режисер Р.Бондарчук, 2015 р. 

У центрі сюжету – село Стара Збур'ївка на Херсонщині, в якому через відсутність міліції функцію охорони громадського порядку взяли на себе двоє місцевих жителів – 50-річний Віктор Кривобородько і 44-річний Володимир Рудьковський. Віктор і Володя поєднують обов'язки міліціонерів і соціальних працівників – заспокоюють сімейні сварки, припиняють бійки між сусідами, шукають потопельників – загалом, займаються всім, окрім кримінальних злочинів. 

12 липня: Документальний фільм «10 секунд», режисер Юлія Гонтарук, 2016 р. 

У фільмі «10 секунд» зібрано історії людей, які після обстрілу міста в січні 2015 втратили своє минуле і не знають, яке обрати майбутнє. Це кіно про відчуття цих людей, коли за 10 секунд життя перевернулося і більше ніколи не буде таким, як раніше. 

Центральний міський парк «Шовковичний», початок сеансів о 21.00. 

10 липня: Художній фільм «Гніздо горлиці», режисер Тарас Ткаченко, 2016 р. 

Картину представляє виконавиця головної ролі, актриса Римма Зюбіна (Київ). 

Фільм про проблему еміграції, коли українські жінки їдуть на заробітки за кордон. 

У головної героїні була чудова родина — коханий чоловік та сонечко-донька. Спочатку чоловік втратив роботу, донька підросла, того заробітку, який вона мала на власній роботі, вкрай не вистачало. Тому, коли хтось із знайомих запропонував поїхати на заробітки до сонячної Італії, поміркувавши, погодилась. І от зараз вона повертається на рідну Буковину. Однак в її очах немає радості, а під грудьми б'єтся маленьке серденько. Але вона повертається... 

11 липня: Короткометражні комедійні стрічки «Кров’янка» та «ГолденЛав». Музичний фільм «Тельнюк: наш Шевченко», режисер О. Чорний, 2015 р. 

Короткометражний комедійний фільм «Кров'янка», режисер А. Непиталюк, 2016 р. 

Андрієві батьки закололи свиню, щоб зробити традиційну українську страву — ковбасу-кров'янку — для майбутньої невістки Маші. Хочуть зустріти її як свою, пригостити найкращим .. Але Маша — єврейка. І ніхто, окрім Андрія, про це не знає. 

Короткометражний комедійний фільм «Ґолден лав», режисер П. Остріков, 2016 р. 

Через свої комплекси Віктор довго не може наважатися зайти в місцевий Будинок культури на побачення-п'ятихвилинки. Однак, переживаючи муки самотності, все ж таки вирішує піти на цей крок. Страх Віктора підтверджується — кожне побачення, неначе випробування для нього. Окрім одного… 

12 липня: фільм-концерт гурту «Океан Ельзи» 

Вхід вільний.

 


975Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua