Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Під головуванням міського голови Вадима Ляха відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку підприємництва у м.Слов’янську [05 липня 2017  08:20]



3 липня 2017 року в залі засідань Слов’янської міської ради під головуванням Слов’янського міського голови Вадима Ляха відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку підприємництва у м.Слов’янську. 

У роботі засідання прийняли участь: заступник начальника управління - начальник відділу розвитку підприємництва управління розвитку ринкового середовища департаменту економіки облдержадміністрації Світлана Карагодова, представники Слов’янської міської ради, начальник відділу малого та середнього бізнесу філіалу Донецького обласного управління «Ощадбанку» Тетяна Кулакова, координатор економічного компоненту програми ПРООН Іван Мукомел та понад 50 представників малого та середнього бізнесу міста.

Засідання відкрив Слов’янський міський голова. Він розповів про важливість малого та середнього бізнесу в економіці міста, про співфінансування проектів бізнесу, які є переможцями обласного конкурсного відбору, повідомив про канадсько – український проект підтримки торгівлі та інвестицій щодо участі українських підприємств малого і середнього бізнесу в рамках Програми підтримки експорту в Канаду U CAN EXPORT у пріоритетних секторах:
1. Одяг;
2. Взуття;
3. Меблі;
4. Шоколад та кондитерські вироби;
5. ІТ-послуги.

Пріоритети були визначені у результаті ґрунтовного аналізу канадського та українського ринків. Програма U CAN EXPORT впроваджуватиметься проектом CUTIS у партнерстві з Офісом підтримки експорту. Вона розрахована на три роки та має кілька рівнів: комплексний – для обмеженої кількості компаній малого і середнього бізнесу, найбільш перспективних і готових до експорту; освітньо-консультаційний – для решти компаній у пріоритетних секторах, зацікавлених у виході на канадський ринок; інформаційний – для широкого кола компаній, що цікавляться канадським ринком. Інформація про програму U CAN EXPORT поширюється серед для представників малого і середнього бізнесу у відповідних секторах.

У ході роботи були розглянуті питання, що хвилюють представників бізнесу.

Про підтримку розвитку та розуміння потреб малого та середнього бізнесу повідомив Іван Мукомел, координатор економічного компоненту програми ПРООН. Він розповів про черговий конкурс бізнес – грантів для переселенців та місцевого населення Донецької та Луганської областей, умови участі та позитивний досвід підприємців міста, які вже отримали гранти. 

Заступник начальника управління - начальник відділу розвитку підприємництва управління розвитку ринкового середовища департаменту економіки облдержадміністрації Карагодова Світлана Володимирівна виступила з промовою про проведення чергового конкурсу проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва, за якими буде надаватись фінансова підтримка на реалізацію проектів за конкурсним відбором, також вона розповіла про нову програму підтримки малого підприємництва «Український Донецький куркуль», про розроблення нового механізму надання фінансової допомоги у вигляді грантів. 

Під час розгляду даного питання міський голова акцентував увагу на фінансуванні даних гранів із міського і обласного бюджету на паритетних засадах, відповів на питання суб’єктів господарювання щодо надання вищезазначеної підтримки. 

Про можливість кредитування малого бізнесу, про можливості банківського закладу надавати позики суб’єктам господарювання розповіла Кулакова Тетяна Іванівна, начальник відділу малого та середнього бізнесу філіалу Донецького обласного управління «Ощадбанку». 

Членами Координаційної ради з питань розвитку малого підприємництва у м.Слов’янську був обговорений проект регуляторного акту «Про встановлення на території міста Слов’янську ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» 

Зустріч пройшла в теплій дружній обстановці. На завершені зустрічі міський голова подякував за присутність та активність суб’єктів господарювання. 


975Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua