Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
У Слов'янську відкрито центр психологічного відновлення «ПРОМИР» - простір комфорту, безпеки і радості! [05 травня 2017  10:31]



Наприкінці квітня в Слов'янську відкрито унікальний центр психологічного відновлення «ПРОМИР». Громадська організація «ПРОМИР», яка за три роки свого існування допомогла тисячам людей, що постраждали від війни, знайшла свій «будиночок» і створила з нього простір, де можна із задоволенням провести час, зняти напругу, гармонізувати психоемоційний стан, поліпшити настрій в групі танцювально-рухової терапії, в групі ритмотерапії (граючи на барабанах джембе) або в сенсорній кімнаті. 

Всі, хто захоче, і діти, і дорослі можуть безкоштовно брати участь в таких групах. Для цього потрібно лише зателефонувати: 066 076 6326.

На урочисте відкриття Центру, аналогів якому немає в регіоні, зібралися друзі та партнери громадської організації «ПРОМИР», жителі Слов'янська, діти і дорослі. Радість відкриття Центру з промирівцями розділили представники ЮНІСЕФ (голова Зонального Офісу ЮНІСЕФ в Краматорську Фатіма Яндієва і представники Кластера щодо захисту прав дітей), технічного комітету Акції «Папа для України», Національного університету «Києво-Могилянська Академія», Міжнародного Червоного хреста, «Рeople in need », Данської ради у справах біженців, Норвезької ради
у справах біженців, організацій «Донбаський діалог», «Право на захист», «Ізюмський шлях» (м.Ізюм), Слов'янського центру зайнятості, Слов'янського управління соцзахисту населення, пастор церкви «Добра звістка» Петро Дудник, колеги-психологи зі Слов'янська і Краматорська, педагоги. Активними учасниками урочистого відкриття стали підлітки з «Ліги майбутніх поліцейських».
Почесними гостями свята були народний депутат України Ганна Гопко, Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, Голова комітету Акції "Папа для України" єпископ Ян Собіло та заступник Слов'янського міського голови Юрій Підлісний. 

Вони говорили про важливість психологічної підтримки для людей, про можливість відновлювати місто і регіон через відновлення власної душі. 

Єпископ Ян Собіло, вітаючи всіх гостей, передав їм благословення від Святішого Отця і зазначив, що тут, в Слов'янську, реалізується мрія Папи Франциска. Він дуже переживає за дітей, які страждають від військових дій. 

Ганна Гопко акцентувала: тільки через філософію Великої Любові ми зможемо побудувати Донбас - щирий, український, ціннісний, який ніхто і ніколи не зможе завоювати.

Центр психологічного відновлення «ПРОМИР» відкрився завдяки зусиллям багатьох людей: в приміщенні, наданому Слов'янською міською радою, був зроблений прекрасний ремонт організацією Mercy Corps на кошти, зібрані в Америці Брайаном Мілаковскі і сім'єю Міллер. Завдяки гранту, що був отриманий організацією «ПРОМИР» в рамках ініціативи "Папа для України", в ці стіни вдихнули нове життя: центр зміг придбати все необхідне обладнання для терапії та реабілітації дітей і дорослих, меблі, барабани, дзеркала, оргтехніку.

Керівник ГО «ПРОМИР» Тетяна Асланян впевнена: такі центри -простір комфорту, безпеки і радості. І це саме те, що потрібно розвивати в нашому регіоні.
«Ми не втрачаємо ентузіазму і мріємо, що такі « будиночки » будуть множитися. І діти, і дорослі матимуть можливість знайти свій ресурс для відновлення, знайти сили і віру в себе. Повірити, що життя, яке було поставлено на паузу війною, може тривати », - підкреслила відомий волонтер і великий друг « ПРОМИРа » Олена Розвадовська, розповідаючи про історію організації. 


925Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua