Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Донеччина відкриває нові імена [25 квітня 2017  08:33]

Фізкультуру і спорт можна за правом розглядати, як активний життєрадісний відпочинок, від чого, зрештою, залежить як здоров'я людей, так і підвищення продуктивність праці, зміцнення могутності нашої країни. Спорт учить, виховує волю, уміння долати труднощі. Спортивні змагання – це вагомий суспільний захід, у якому беруть участь не тільки спортсмени, а і глядачі. Це свято радості, здоров’я, успіху. 

У перші весняні дні на трибунах спортивно-оздоровчого профілю «Стадіон - Металург» зібралися вболівальники та учасники регіонального етапу п’ятої Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці «Сила Духу» в Донецькій області. Уже традиційним стало проведення цього заходу в прекрасному українському місті з видатною історією - Бахмуті. 

Відразу хочеться відмітити той дух, ту неймовірну ауру, яка витала на змагальних «полігонах», ту непідробну радість головних осіб дійства, серед яких були і члени команди Кіровського району м.Макіївки, до речі цього року в змаганнях взяли участь представники чотирьох відділень, переміщених с зони проведення АТО. 

Ось уже п’ятий рік проходить Всеукраїнська спартакіада, де щорічно бере участь Донецька область. Хочеться відмітити тенденцію зростання учасників змагань: якщо в першій спартакіаді, що проходила у м. Донецьку, брали участь 80 спортсменів із 13 міст, то у цьому році до м. Бахмута приїхало 180 учасників із 24 населених пунктів. 

Змагаючись у різних видах, спортсмени відкривали у собі спортивні таланти, а спілкуючись між собою, знаходили нових друзів, однодумців, близьких по духу людей. 

Відкриття спартакіади, як завжди, було урочистим. Яскрава хода учасників змагань на чолі з керівниками відділень виконавчої дирекції Фонду в Донецькій області і урочисте виконання Гімну України разом з хором Бахмутського коледжу мистецтв ім. Івана Карабіна. 

У заході взяли участь Стокоз І.С. - заступник голови Донецької облдержадміністрації, керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, Точена В.В., - заступник Бахмутського міського голови, Поламарчук Н.С. – голова Донецької обласної організації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Спілка організацій інвалідів України», радник голови Донецької облдержадміністрації з питань інвалідів, Шевченко К.Б. – начальник Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт». Також на святі були присутні начальники та спеціалісти відділень Фонду, працівники управління виконавчої дирекції Фонду в Донецькій області, спонсори спартакіади. 

Заступник голови Донецької облдержадміністрації, керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації - Стокоз І.С., окремо відзначив учасників команд відділень у м. Макіївки, Донецька та Горлівки які перемістилися на підконтрольну українській владі територію, начальники яких змогли об’єднати людей для участі у змаганнях, та забезпечити всім необхідним для цього. 

Учасники команди Кіровського району м. Макіївки вперше після переміщення відділення взяли участь у змаганнях спартакіади успішно і по праву заслужили призи і глядацькі симпатії. І не дивлячись на те, що цього разу вони не вибороли перемогу, бажання змагатися не згасло. Як зазначив один з членів команди м.Макіївки : «Тепер я буду тренуватися ще краще і завзятіше, щоб обов’язково перемогти в наступному році». 

За підсумками змагань у загальнокомандному заліку перемогла команда міста Бахмута. Друге і третє місце відповідно команди з міст Новогродівки та Торецька. 

Визначилися також переможці, які візьмуть участь у фінальному етапі п’ятої Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці «Сила Духу», що відбудеться у м.Одесі в червні 2017 року. 

Звісно, важливою і потрібною метою змагань серед людей з інвалідністю є їхнє залучення до постійних занять спортом, особливо в наш нелегкий час. Однак є ще одна функція, і вона не менш важлива, – це гуртування, поєднування людей. 

Отже, змагання добігли кінця. Призерів спартакіади нагородили дипломами та медалями. Спортсмени роз’їхалися у свої райони та міста. Проте хто знає, можливо, уже наступного року деякі з них приїдуть знов, щоб досягти більших успіхів у роботі над собою, поділитися досвідом з однодумцями…


893Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua