Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Слов'янська міська організація ВО “Свобода” ігнорує заборону проведення заходів із застосуванням вогню [27 січня 2017  11:17]

24 січня міський голова Вадим Лях провів прес-конференцію для журналістів, на якій пояснив, що проведення заходів з відкритим вогнем зокрема смолоскипної ходи створює загрозу життю та здоровь'ю жителів міста в разі виникнення пожежі. 

Також очільник міста повідомив, що міською радою підготовлені листи на адресу начальника Слов'янського міського відділу СБУ в Донецькій області Євгена Афоніна та начальника Слов'янського відділу поліції Головного Управління Національної поліції України в Донецькій області Сергія Альошина з проханням вжити заходів щодо винних осіб, що створили небезпечну ситуацію з застосуванням вогню (факелів) під час ходи та проведення мітингу 22 січня. 

26 січня засобам масової інформації Слов'янська були надіслані листи від прес-служби ВО “Свобода”, у яких вони повідомляють, що 29 січня пройде вже традиційний смолоскипний марш на честь героїв Крут. У своїх листах вони також закликають мешканців та гостей міста прийти на смолоскипний марш. Крім того, вони акцентують увагу на тому, що марш пройде центром міста до пам'ятника Шевченку, де очікується скупчення людей. 

Варто зазначити, що днями раніше на адресу Слов'янської міської ради також надійшов лист від ВО “Свобода” щодо проведення ходи від площі Соборної по вулиці Шевченка до пам'ятника Шевченку, але в ньому не було зазначено про застосування факелів. 

Слов'янська міська рада звертає увагу ВО “Свобода” на Наказ Міністерства внутрішніх справ від 30.12.2014 № 1417 “Про затвердження Правил пожежної безпеки в Україні” пункт 1.18 в якому сказано, що розводити багаття, користуватися відкритим вогнем на відстані менше 30 м від будівель та споруд , викидати незагашене вугілля зобороняється. В окремих випадках для приготування їжі на відкритому вогні дозволяється зменшувати ці відстані до 5 м за умови наявності спеціально обладнаного вогнища та вигородження місця застосування відкритого вогню негорючими конструкціями (екранами) на максимальну висоту можливого полум'я. В усіх випадках забороняється залишати без догляду джерела відкритого вогню. 

Отже ВО “Свобода” ігнорує законність проведення заходів з відкритим вогнем та нехтує забезпеченням пожежної безпеки із залученням МНС ГУ ДСНС України в Донеькій області.
Шкода, що власні політичні інтереси Слов'янської міської організації ВО “Свобода” є більш вагомими, аніж безпека жителів міста, які прагнуть жити у мирі та спокої.


1146Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua