Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю [02 грудня 2016  10:11]

У 1992 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 3 грудня Міжнародним днем людей з інвалідністю. Україна була однією з перших держав, які відгукнулись на заклик ООН щодо щорічного проведення цього свята та закріпили його святкування на законодавчому рівні. Зокрема, 28 листопада 1992 року було прийняте Розпорядження Президента України «Про відзначення Міжнародного дня інвалідів в Україні», 27 листопада 1993 року – Указ Президента України «Про Міжнародний день інвалідів в Україні», 3 грудня 1998 року – Звернення Верховної Ради України з нагоди Міжнародного дня інвалідів, 03 грудня 2015 року–Указ Президента України «Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю». 

Метою проведення Дня людей з інвалідністю є сприяння розумінню проблем, пов'язаних з інвалідністю, і мобілізація підтримки достоїнства, прав і благополуччя людей з обмеженими можливостями. 

Звичайно, цей день не можна називати святом в традиційному розумінні цього слова, проте він підкреслює необхідність досягнення повного забезпечення рівних прав людей з обмеженими можливостями та їх участі в житті суспільства. 

Державою розроблені та діють ряд законів України, положення, які передбачають різні види допомоги, соціальної підтримки, реабілітацію людей з інвалідністю. Робота щодо забезпечення реалізації державної політики у сфері, що стосуються осіб з інвалідністю - постраждалих на виробництві покладено на Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України. 

Міжнародний день людей з інвалідністю - це підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян, аналізу фактичного становища людей з обмеженими фізичними можливостями в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня. Слов'янське відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань також підсумовує роботу, виконану для осіб з інвалідністю - потерпілих на виробництві. 

Станом на 01.12.2016 року у відділенні м. Слов’янська перебуває на обліку та обслуговуванні 2576 потерпілих та членів їх сімей. Починаючи з серпня 2014 року до відділення звернулось 3789 осіб - переселенців з Донецької та Луганської областей з приводу тимчасового продовження їм щомісячних страхових виплат та надання медико-соціальних послуг. За січень - листопад 2016 року відділенням виплачено щомісячних страхових виплат (враховуючи тимчасово переміщених осіб) 73696,4 тис. грн. Одноразову допомогу отримали 45 осіб, із них 34 тимчасово переміщених особи, яким була нарахована, але не виплачена олноразова допомога у 2014році. Загальна сума одноразової допомоги склала 2742,2 тис. грн. Відділенням здійснено виплати раніше нарахованих, але не виплачених робочими органами ВД Фонду у Донецькій та Луганській областях щомісячних страхових сум 429 потерпілим на суму 5333,2 тис. грн. та 22 особам, які мають на це право в разі втрати годувальника на суму 208,5 тис. грн. 

Проведено індексацію щомісячних страхових виплат на загальну суму 571,7 тис. грн. 

Крім відшкодування матеріальної шкоди відділенню вдається успішно вирішувати питання, пов'язані із забезпеченням інвалідів медико-соціальними послугами. За 11 місяців 2016 року на забезпечення медико-соціальними послугами потерпілих відділенням витрачено 2283,21 тис. грн. Потерпілі на виробництві були забезпечені наступними медико-соціальними послугами:

  • відшкодування витрат на різні види догляду отримала 51 особа з інвалідністю;
  • лікування у медичних закладах отримали 73 потерпілих;
  • медикаменти отримали 94 потерпілих ;
  • санаторно-курортним лікуванням забезпечено 59 осіб з інвалідністю;
  • реабілітаційним лікуванням забезпечено 4 особи з інвалідністю;
  • протезно-ортопедичні вироби отримали 34 потерпілих ;
  • постільною та натільною білизною забезпечені 14 осіб з інвалідністю;
  • інвалідними візками забезпечено 7 осіб з інвалідністю.

В одній статті неможливо відобразити усі напрямки роботи з потерпілими постраждалими на виробництві. Отримати консультацію з будь-яких питань, які входять до компетенції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України можна зателефонувавши за номером (06262) 2-70-81 або звернувшись до відділення за адресою вул.Глекова, 2. 

Напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю відділення звертається до керівників підприємств, організацій та установ усіх форм власності, фізичним особам-підприємцям, всім громадянам міста із закликом надати увагу і посильну допомогу особам з обмеженими фізичними можливостями, які працювали або працюють на підприємствах міста і району, особам з обмеженими фізичними можливостями, які живуть поруч.


796Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua